About: Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem studie bylo stanovení lipofilních vitaminů retinolu a tokoferolu v syrovém a tepelně upraveném kravském mléce. Vzorky byly připravovány metodou alkalické saponifikace s analytickou koncovkou UHPLC s využitím UV a FLD detekce. Byly analyzovány vzorky kravského mléka z konvenčních a ekologických farem, pasterovaného a UHT mléka. Obsah retinolu v syrovém mléce se pohyboval v rozmezí 1,89-1,98 mg/l a v tepelně upraveném mléce 0,68 mg/l. /Pro tokoferol v syrovém mléce byl zjištěn obsah 1,98-2,82 mg/l, v tepelně upraveném 0,44 mg/l.
  • Cílem studie bylo stanovení lipofilních vitaminů retinolu a tokoferolu v syrovém a tepelně upraveném kravském mléce. Vzorky byly připravovány metodou alkalické saponifikace s analytickou koncovkou UHPLC s využitím UV a FLD detekce. Byly analyzovány vzorky kravského mléka z konvenčních a ekologických farem, pasterovaného a UHT mléka. Obsah retinolu v syrovém mléce se pohyboval v rozmezí 1,89-1,98 mg/l a v tepelně upraveném mléce 0,68 mg/l. /Pro tokoferol v syrovém mléce byl zjištěn obsah 1,98-2,82 mg/l, v tepelně upraveném 0,44 mg/l. (cs)
  • The aim of us study was to evaluate the total content of fat soluble vitamins retinol and tocopherol in raw and heat-processed milk. The samples were prepared by the alkaline saponification followed by the liquid-liquid extraction into non-polar solvent. UHPLC method with UV and FLD detection was used as an analytical ending. The retinol range vary from 1.89 to 1.98 mg.l-1 in raw milk and 0.68 mg.l-1 in heat-processed milk. The tocopherol content was 1.98 ? 2.82 mg.l-1 in raw and 0.44 mg.l-1 in heat-processed milk. (en)
Title
  • Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce
  • Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce (cs)
  • Representation of selected lipophilic vitamins in raw and heat-processed milk. (en)
skos:prefLabel
  • Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce
  • Zastoupení vybraných lipofilních vitaminů v syrovém a tepelně opracovaném mléce (cs)
  • Representation of selected lipophilic vitamins in raw and heat-processed milk. (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872322!RIV14-MZE-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1230044)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 118335
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872322
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • tocopherol; retinol; UHPLC; Milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A2D2EAB24500]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Kostrhounová, Romana
  • Vorlová, Lenka
  • Hodulová, Lucia
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-334-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software