About: Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evaluate growth intensity and weigh gains in the common pheasant (Phasianus colchicus L.) from the time of hatching until the age of 118 days. At the end of fattening we also evaluate weights of carcasses and their dressing percentages and yields of edible organs and tissues in females and males. Within the gender there were found high significant differences (P { 0.01) in live weight and in the weight of carcass, neck, heart, liver, stomach, legs with and without skin, thighs, drumsticks and in leg meat, where higher values were recorded in males. High significant differences (P { 0.01) were found in yields of neck, heart, breast muscles without skin, legs without skin, drumsticks and muscles of drumstick - except breast muscles without skin, whereas higher values were recorded in males. (en)
  • Cílem této studie bylo zhodnotit intenzitu růstu a přírůstky hmotnosti u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) od vylíhnutí až do věku 118 dnů. Na konci výkrmu se také hodnotila hmotnost jatečně upravených těl a jejich procento výtěžnosti a výtěžnost poživatelných orgánů a tkání u samic a samců. V rámci pohlaví byly nalezeny vysoce významné rozdíly (P { 0,01), v živé hmotnosti a v hmotnosti jatečně upraveného těla, krku, srdce, játra, žaludku, nohy s a bez kůže, stehna, svaloviny stehna a nohy, kde vyšší hodnoty byly zaznamenán u samců. Byly zjištěny vysoce významné rozdíly (P { 0,01) ve výtěžnosti krku, srdce, prsní svaloviny bez kůže, nohy bez kůže, stehna a svaloviny stehna - s výjimkou prsních svalů bez kůže, zatímco vyšší hodnoty byly zaznamenány u samců.
  • Cílem této studie bylo zhodnotit intenzitu růstu a přírůstky hmotnosti u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) od vylíhnutí až do věku 118 dnů. Na konci výkrmu se také hodnotila hmotnost jatečně upravených těl a jejich procento výtěžnosti a výtěžnost poživatelných orgánů a tkání u samic a samců. V rámci pohlaví byly nalezeny vysoce významné rozdíly (P { 0,01), v živé hmotnosti a v hmotnosti jatečně upraveného těla, krku, srdce, játra, žaludku, nohy s a bez kůže, stehna, svaloviny stehna a nohy, kde vyšší hodnoty byly zaznamenán u samců. Byly zjištěny vysoce významné rozdíly (P { 0,01) ve výtěžnosti krku, srdce, prsní svaloviny bez kůže, nohy bez kůže, stehna a svaloviny stehna - s výjimkou prsních svalů bez kůže, zatímco vyšší hodnoty byly zaznamenány u samců. (cs)
Title
  • Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí
  • Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí (cs)
  • Development of live weight, weight gains and carcass value indicators of the common pheasant (Phasianus colchicus L.) fattened with common feeding mixtures (en)
skos:prefLabel
  • Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí
  • Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí (cs)
  • Development of live weight, weight gains and carcass value indicators of the common pheasant (Phasianus colchicus L.) fattened with common feeding mixtures (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872287!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 116549
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872287
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • edible tissues and organs; carcass yield; weight gains; weight; fattening; pheasant (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [29D9ACFF72B1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník X. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jámbor, Márk
  • Karásková, Kateřina
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Zapletal, David
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tribun EU s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-263-0365-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software