Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství preparátu s obsahem hovězích kolagenních vláken (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % preparátu). Byl sledován vliv přídavku preparátu na kvalitu a technologické parametry masných výrobků. U vzorků byla provedena analýza fyzikálně-chemických parametrů, senzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Přídavek preparátu měl vliv na obsah kolagenu. Byly zjištěny rozdíly v instrumentálním hodnocení barvy. Podle výsledků senzorického hodnocení nebyla ovlivněna chuť výrobku.
- Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství preparátu s obsahem hovězích kolagenních vláken (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % preparátu). Byl sledován vliv přídavku preparátu na kvalitu a technologické parametry masných výrobků. U vzorků byla provedena analýza fyzikálně-chemických parametrů, senzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Přídavek preparátu měl vliv na obsah kolagenu. Byly zjištěny rozdíly v instrumentálním hodnocení barvy. Podle výsledků senzorického hodnocení nebyla ovlivněna chuť výrobku. (cs)
- Samples of dry fermented sausages were made with addition of different concentrations of natural bovine collagen preparation (0 %, 0.5 %, 1.0 % a 3.0 % of preparation). The effect of added preparation on quality and technological parameters was monitored by performing physical-chemical, sensorial and instrumental analyses. Addition of preparation had influence on collagen content. There were found differences in instrumental analysis of colour. Addition did not affect taste of products according to results of sensory evaluation. (en)
|
Title
| - Natural bovine collagen fibre in dry fermented sausages (en)
- Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu
- Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Natural bovine collagen fibre in dry fermented sausages (en)
- Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu
- Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872218!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872218
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory evaluation; texture; dry fermented sausage; bovine collagen (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |