About: Natural bovine collagen fibre in dry fermented sausages     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství preparátu s obsahem hovězích kolagenních vláken (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % preparátu). Byl sledován vliv přídavku preparátu na kvalitu a technologické parametry masných výrobků. U vzorků byla provedena analýza fyzikálně-chemických parametrů, senzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Přídavek preparátu měl vliv na obsah kolagenu. Byly zjištěny rozdíly v instrumentálním hodnocení barvy. Podle výsledků senzorického hodnocení nebyla ovlivněna chuť výrobku.
  • Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství preparátu s obsahem hovězích kolagenních vláken (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % preparátu). Byl sledován vliv přídavku preparátu na kvalitu a technologické parametry masných výrobků. U vzorků byla provedena analýza fyzikálně-chemických parametrů, senzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Přídavek preparátu měl vliv na obsah kolagenu. Byly zjištěny rozdíly v instrumentálním hodnocení barvy. Podle výsledků senzorického hodnocení nebyla ovlivněna chuť výrobku. (cs)
  • Samples of dry fermented sausages were made with addition of different concentrations of natural bovine collagen preparation (0 %, 0.5 %, 1.0 % a 3.0 % of preparation). The effect of added preparation on quality and technological parameters was monitored by performing physical-chemical, sensorial and instrumental analyses. Addition of preparation had influence on collagen content. There were found differences in instrumental analysis of colour. Addition did not affect taste of products according to results of sensory evaluation. (en)
Title
  • Natural bovine collagen fibre in dry fermented sausages (en)
  • Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu
  • Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu (cs)
skos:prefLabel
  • Natural bovine collagen fibre in dry fermented sausages (en)
  • Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu
  • Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872218!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 99230
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872218
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory evaluation; texture; dry fermented sausage; bovine collagen (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B5969D5EDC7F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-705-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software