About: Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Effect of freezing/thawing during storage (long-term storage in freezers: 24 months/ -20 °C; the refrigerated storage: 11 days/ +2 +/- 2 °C) of four selected species of fish on the activity citratsynthase (in micromol/ml/min) was monitored. We found the existence of differences in the activity of this enzyme among the fish species (mackerel, salmon, grass carp) during frozen storage (24 months/ -20 °C). The value of activity citratsynthase increased very rapidly in the case of frozen/thawed unpackaged fillets of silver carp in comparison with the vacuum packaged fresh fillets. (en)
  • Sledován byl vliv zmrazování/rozmrazování během skladování (dlouhodobé mrazírenské: 24 měsíců/-20 °C; chladírenské: 11 dnů/ +2 +/- 2 °C) u čtyř vybraných druhů ryb na aktivitu citrátsyntházy (v mikromol/ml/min). Zjistili jsme, že existují rozdíly v aktivitě tohoto enzymu mezi druhy ryb (makrela, losos, amur) v průběhu mrazírenského skladování (24 měsíců/ -20 °C). Hodnota aktivity citrátsyntházy se velmi rychle zvyšovala v případě zmrazených/rozmrazených nebalených filetů tolstolobika ve srovnání s vakuově balenými čerstvými filety.
  • Sledován byl vliv zmrazování/rozmrazování během skladování (dlouhodobé mrazírenské: 24 měsíců/-20 °C; chladírenské: 11 dnů/ +2 +/- 2 °C) u čtyř vybraných druhů ryb na aktivitu citrátsyntházy (v mikromol/ml/min). Zjistili jsme, že existují rozdíly v aktivitě tohoto enzymu mezi druhy ryb (makrela, losos, amur) v průběhu mrazírenského skladování (24 měsíců/ -20 °C). Hodnota aktivity citrátsyntházy se velmi rychle zvyšovala v případě zmrazených/rozmrazených nebalených filetů tolstolobika ve srovnání s vakuově balenými čerstvými filety. (cs)
Title
  • Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy
  • Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy (cs)
  • Effect of freezing/thawing during cold storage of selected species of fish (mackerel, salmon, grass carp, silver carp) on the citratsynthase activity (en)
skos:prefLabel
  • Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy
  • Vliv zmrazení/rozmrazení při chladovém skladování vybraných druhů ryb (makrela, losos, amur, tolstolobik) na aktivitu citrátsyntházy (cs)
  • Effect of freezing/thawing during cold storage of selected species of fish (mackerel, salmon, grass carp, silver carp) on the citratsynthase activity (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872211!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114880
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872211
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • freezing-thawing; enzyme method; quality; fish meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6B5CFCCD48A1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Ježek, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-664-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software