About: Effect of storage conditions on the quality of meat of wild pigs     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zvěřina patří mezi kvalitní, nutričně bohatou potravinu, se specifickými chuťovými vlastnostmi, jejíž kvalita je závislá na způsobech získávání a dalších manipulacích včetně skladování. Uvedená studie se zabývala mikrobiologickými a senzorickými vlastnostmi kýty nestažených divokých prasat skladovaných ve třech různých teplotních režimech. Ze senzorického hlediska, které je pro uplatnění na trhu nejdůležitější, lze doporučit skladování po dobu max. dvou týdnů při nízkých skladovacích teplotách ideálně okolo 0 °C. Mikrobiologické parametry zvěřiny se v průběhu skladování měnily úměrně s délkou skladování, potvrdila se ale hypotéza, že při správném způsobu odstřelu i prvotním ošetřením kusů, lze získat mikrobiologicky nezávadnou surovinu i po dvou týdnech skladování při teplotách do 7 °C.
  • Zvěřina patří mezi kvalitní, nutričně bohatou potravinu, se specifickými chuťovými vlastnostmi, jejíž kvalita je závislá na způsobech získávání a dalších manipulacích včetně skladování. Uvedená studie se zabývala mikrobiologickými a senzorickými vlastnostmi kýty nestažených divokých prasat skladovaných ve třech různých teplotních režimech. Ze senzorického hlediska, které je pro uplatnění na trhu nejdůležitější, lze doporučit skladování po dobu max. dvou týdnů při nízkých skladovacích teplotách ideálně okolo 0 °C. Mikrobiologické parametry zvěřiny se v průběhu skladování měnily úměrně s délkou skladování, potvrdila se ale hypotéza, že při správném způsobu odstřelu i prvotním ošetřením kusů, lze získat mikrobiologicky nezávadnou surovinu i po dvou týdnech skladování při teplotách do 7 °C. (cs)
  • Venison is considered to be a quality, nutritionally rich food with specific taste characteristics. The quality is dependent on hunting, processing method and storage conditions. The study examined the microbiological and sensory properties of hams of unskinned wild pigs stored in three different temperature conditions. From a sensory perspective, which is the most important matter on the market, it is appropriate to storage venison at low temperatures, ideally around 0°C no longer than two weeks. Microbiological parameters of venison during storage varied with the length of storage. Our results confirmed the hypothesis that when appropriate hunting and initial treatment is done, it is possible to obtain microbiologically harmless venison even after two weeks of storage at temperatures below 7°C. (en)
Title
  • Effect of storage conditions on the quality of meat of wild pigs (en)
  • Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat
  • Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of storage conditions on the quality of meat of wild pigs (en)
  • Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat
  • Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872027!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114593
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872027
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • leg; sensoric analysis; microbiological analysis; shelf-life (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [81D8AF89ED67]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 63
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Ježek, František
  • Svobodová, Irena
  • Hutařová, Zdeňka
issn
  • 0506-8231
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software