About: Koření v masných výrobcích - Rozmarýn     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Rozmarýn známe většinou ze zvěřinových hodů, kdy se přidává k pečeným masům. V mnoha evropských státech je často používaným kořením do klobás, ale můžeme ho najít i v jiných masných výrobcích. Rozmarýn má velmi aromatickou a silnou chuť. V kombinaci s česnekem, libečkem, dobromyslí, petrželí, šalvějí, saturejkou nebo tymiánem dodá klobásám i jiným výrobkům zvláštní, příjemnou chuť.
  • Rozmarýn známe většinou ze zvěřinových hodů, kdy se přidává k pečeným masům. V mnoha evropských státech je často používaným kořením do klobás, ale můžeme ho najít i v jiných masných výrobcích. Rozmarýn má velmi aromatickou a silnou chuť. V kombinaci s česnekem, libečkem, dobromyslí, petrželí, šalvějí, saturejkou nebo tymiánem dodá klobásám i jiným výrobkům zvláštní, příjemnou chuť. (cs)
  • Rosemary is native to the Mediterranean, but it was domesticated over the centuries in Europe, America or Asia. The rosemary taste is known mainly from the roasted or stewed venison. This spice is frequently used in the sausages and other meat products in many European countries. It gives them special, but very pleasant taste. Rosemary is commonly used for cooking. We can find it in sauces, vegetable dishes, soups, roasted meats and pizzas. The extract can be made from rosemary, it contains many substances. Among other things, it contains also Carnosole, Carnosole acid, Rosmanole, etc. These substances act as natural antioxidants too. (en)
Title
  • Koření v masných výrobcích - Rozmarýn
  • Koření v masných výrobcích - Rozmarýn (cs)
  • Spice in meat products - rosemary (en)
skos:prefLabel
  • Koření v masných výrobcích - Rozmarýn
  • Koření v masných výrobcích - Rozmarýn (cs)
  • Spice in meat products - rosemary (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871469!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 145631
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871469
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grill sausages; smoked meat; use; extract; rozmary; composition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [79325A7A0CED]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jandásek, Josef
  • Ovísková, Veronika
  • Valchař, Pavel
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software