Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Rozmarýn známe většinou ze zvěřinových hodů, kdy se přidává k pečeným masům. V mnoha evropských státech je často používaným kořením do klobás, ale můžeme ho najít i v jiných masných výrobcích. Rozmarýn má velmi aromatickou a silnou chuť. V kombinaci s česnekem, libečkem, dobromyslí, petrželí, šalvějí, saturejkou nebo tymiánem dodá klobásám i jiným výrobkům zvláštní, příjemnou chuť.
- Rozmarýn známe většinou ze zvěřinových hodů, kdy se přidává k pečeným masům. V mnoha evropských státech je často používaným kořením do klobás, ale můžeme ho najít i v jiných masných výrobcích. Rozmarýn má velmi aromatickou a silnou chuť. V kombinaci s česnekem, libečkem, dobromyslí, petrželí, šalvějí, saturejkou nebo tymiánem dodá klobásám i jiným výrobkům zvláštní, příjemnou chuť. (cs)
- Rosemary is native to the Mediterranean, but it was domesticated over the centuries in Europe, America or Asia. The rosemary taste is known mainly from the roasted or stewed venison. This spice is frequently used in the sausages and other meat products in many European countries. It gives them special, but very pleasant taste. Rosemary is commonly used for cooking. We can find it in sauces, vegetable dishes, soups, roasted meats and pizzas. The extract can be made from rosemary, it contains many substances. Among other things, it contains also Carnosole, Carnosole acid, Rosmanole, etc. These substances act as natural antioxidants too. (en)
|
Title
| - Koření v masných výrobcích - Rozmarýn
- Koření v masných výrobcích - Rozmarýn (cs)
- Spice in meat products - rosemary (en)
|
skos:prefLabel
| - Koření v masných výrobcích - Rozmarýn
- Koření v masných výrobcích - Rozmarýn (cs)
- Spice in meat products - rosemary (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871469!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871469
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - grill sausages; smoked meat; use; extract; rozmary; composition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jandásek, Josef
- Ovísková, Veronika
- Valchař, Pavel
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |