Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this time is sensory profile of products and quality of products among consumers increasingly more important. This is due to the fact that the consumers encounter with a large selection of different kinds and types of products whose quality and processing is different. In view of this fact is an attempt to achieve a quality manufacturer that will motivate consumers to the type of product preferred over others. In order to achieve quality of the final products of the highest quality are beginning to use modern methods in evaluating sensory profile. One of these methods is now increasingly applied to image analysis, which we used for our study. The experimental part of the study was focused on the evaluation of the structure mosaics fermented meat products,where the important role for structure of mosaics of these products is fat. The results were compared with the technology of production of durable meat products and evaluated using statistical methods. The study showed a statistically significant difference between the applied technological processes. (en)
- V současné době nabývá senzorický profil výrobků a vnímání jejich kvality u spotřebitele stále většího významu. Je to dáno tím, že se ve spotřební síti setkáváme s velkým výběrem různých druhů a typů výrobků, jejichž kvalita a zpracování se značně liší. S ohledem na tento fakt je snahou výrobců dosáhnout takové kvality, která bude spotřebitele motivovat, aby daný typ výrobku preferoval nad ostatními. Ve snaze dosáhnout finální kvality výrobků v co nejvyšší kvalitě se začíná využívat modernějších metod v hodnocení senzorického profilu. Jednou z těchto metod je dnes již stále častěji aplikována analýza obrazu, kterou jsme využili pro účely naší studie. Experimentální část studie byla zaměřena na hodnocení struktury mozaiky trvanlivých masných výrobků, respektive na její tukovou část, která se na celkovém dojmu významně podílí. Získané výsledky byly srovnávány s technologií výroby trvanlivých masných výrobků a pomocí statistických metod vyhodnoceny. Studie prokázala statisticky významný rozdíl mezi použitými technologickými postupy.
- V současné době nabývá senzorický profil výrobků a vnímání jejich kvality u spotřebitele stále většího významu. Je to dáno tím, že se ve spotřební síti setkáváme s velkým výběrem různých druhů a typů výrobků, jejichž kvalita a zpracování se značně liší. S ohledem na tento fakt je snahou výrobců dosáhnout takové kvality, která bude spotřebitele motivovat, aby daný typ výrobku preferoval nad ostatními. Ve snaze dosáhnout finální kvality výrobků v co nejvyšší kvalitě se začíná využívat modernějších metod v hodnocení senzorického profilu. Jednou z těchto metod je dnes již stále častěji aplikována analýza obrazu, kterou jsme využili pro účely naší studie. Experimentální část studie byla zaměřena na hodnocení struktury mozaiky trvanlivých masných výrobků, respektive na její tukovou část, která se na celkovém dojmu významně podílí. Získané výsledky byly srovnávány s technologií výroby trvanlivých masných výrobků a pomocí statistických metod vyhodnoceny. Studie prokázala statisticky významný rozdíl mezi použitými technologickými postupy. (cs)
|
Title
| - Evaluation technology of meat products by using image analysis (en)
- Hodnocení technologie výroby masných výrobků analýzou obrazu
- Hodnocení technologie výroby masných výrobků analýzou obrazu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Evaluation technology of meat products by using image analysis (en)
- Hodnocení technologie výroby masných výrobků analýzou obrazu
- Hodnocení technologie výroby masných výrobků analýzou obrazu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871410!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871410
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fermented meat products; structure; Image analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mladí vedci - bezpečnosť potravinového reťazca
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bedáňová, Iveta
- Pospiech, Matej
- Saláková, Alena
- Tremlová, Bohuslava
- Štarha, Pavel
- Kameník, Josef
- Čáslavková, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Ministerstvo pôdohospodárstva SR
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |