About: Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Although bacteria of genus Weissella are ubiquitously widespread, they are not given sufficient attention. Many members of this genus were originally classified as Leuconostoc or Lactobacillus. With the development of molecular methods these phylogenetically closely related bacteria formed a separate group, the genus Weissella. Due to heterofermentative metabolism, Weissella spp. may cause considerable spoilage, which are particularly noticeable in the meat industry. Slime and greening process of meat products are sensory defects, for which it is responsible technologically important species W. viridescens. (en)
  • Ačkoliv jsou weisely ubikvitárně rozšířené bakterie, nevěnuje se jim dostatečná pozornost. Mnoho zástupců tohoto rodu bylo původně řazeno mezi leukonostoky či laktobacily a teprve s rozvojem molekulárně biologických metod tyto fylogeneticky blízce příbuzné bakterie vytvořily samostatnou skupinu, rod Weissella. Díky svému heterofermentativnímu metabolismu mohou weisely způsobit nemalé škody, které jsou patrné zejména v masném průmyslu. Osliznutí a zelenání masných výrobků jsou senzorické defekty, za něž je zodpovědný technologicky významný druh W. viridescens.
  • Ačkoliv jsou weisely ubikvitárně rozšířené bakterie, nevěnuje se jim dostatečná pozornost. Mnoho zástupců tohoto rodu bylo původně řazeno mezi leukonostoky či laktobacily a teprve s rozvojem molekulárně biologických metod tyto fylogeneticky blízce příbuzné bakterie vytvořily samostatnou skupinu, rod Weissella. Díky svému heterofermentativnímu metabolismu mohou weisely způsobit nemalé škody, které jsou patrné zejména v masném průmyslu. Osliznutí a zelenání masných výrobků jsou senzorické defekty, za něž je zodpovědný technologicky významný druh W. viridescens. (cs)
Title
  • Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella
  • Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella (cs)
  • Characteristic and importance of bacteria genus Weissella (en)
skos:prefLabel
  • Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella
  • Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella (cs)
  • Characteristic and importance of bacteria genus Weissella (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871376!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 126861
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871376
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat products; thermal resistance; greening; spoilage; Weissella spp. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1ECB61909AB5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Karpíšková, Renata
  • Kameník, Josef
  • Dušková, Marta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-632-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software