About: Enzymes in Bakery Techonology and their Use     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Stejně jako v každém potravinářském odvětví i pekařský průmysl se neustále vyvíjí nové technologie, pro ulehčení nejen samotné výroby, ale zejména zlepšení senzorických vlastností finálních výrobků. V pekárenském průmyslu se poslední dobou významně rozšířilo používání enzymových preparátů. Enzymy jsou bílkovinné katalyzátory urychlující, spouštějící a upravující při teplotách kynutí chemické reakce. Cílem příspěvku je vytvoření přehledu enzymatických přípravků, jejich vlastností a využití v praxi.
  • Stejně jako v každém potravinářském odvětví i pekařský průmysl se neustále vyvíjí nové technologie, pro ulehčení nejen samotné výroby, ale zejména zlepšení senzorických vlastností finálních výrobků. V pekárenském průmyslu se poslední dobou významně rozšířilo používání enzymových preparátů. Enzymy jsou bílkovinné katalyzátory urychlující, spouštějící a upravující při teplotách kynutí chemické reakce. Cílem příspěvku je vytvoření přehledu enzymatických přípravků, jejich vlastností a využití v praxi. (cs)
  • As in any food industry and the baking industry is constantly developing new technologies to facilitate not only the production, but also improve the sensory properties of the final products. The baking industry has recently significantly expanded the use of enzyme preparations. Enzymes are protein catalysts catalyst, triggering and regulating temperatures rising chemical reaction. The aim of this work is to give an overview of enzyme preparations, their properties and their use in practice. (en)
Title
  • Enzymes in Bakery Techonology and their Use (en)
  • Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití
  • Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití (cs)
skos:prefLabel
  • Enzymes in Bakery Techonology and their Use (en)
  • Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití
  • Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871356!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 134581
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871356
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lipase; protease; celulase; amylase; bread (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [43043603F4EE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XLII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tauferová, Alexandra
  • Tremlová, Bohuslava
  • Eliášová, Martina
  • Ošťádalová, Martina
  • Malá, Lucie
  • Čáslavková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-839-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software