Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Studie byla provedena s cílem vyhodnotit mikroskopické změny hygroskopických materiálů (sušenek) v průběhu skladování za nepříznivé stoupající i klesající vlhkosti. Kromě mikroskopických změn byla sledována i změna poměru sušina:voda ve vzorcích a změna vodní aktivity. Výsledky ukázaly viditelné mikroskopické změny při snižování vlhkosti, které přechází i ve změny makroskopické. Při zvyšování vlhkosti si vzorek udržoval stálý vzhled, ovšem na dotek byla konzistence odlišná. Poměr sušina:voda ve vzorku sušenek kopíroval zvyšující a snižující se relativní vlhkost okolí, ovšem na konci měření, po skončení desorpce, bylo zachováno téměř dvojnásobné množství vody ve vzorku.
- Studie byla provedena s cílem vyhodnotit mikroskopické změny hygroskopických materiálů (sušenek) v průběhu skladování za nepříznivé stoupající i klesající vlhkosti. Kromě mikroskopických změn byla sledována i změna poměru sušina:voda ve vzorcích a změna vodní aktivity. Výsledky ukázaly viditelné mikroskopické změny při snižování vlhkosti, které přechází i ve změny makroskopické. Při zvyšování vlhkosti si vzorek udržoval stálý vzhled, ovšem na dotek byla konzistence odlišná. Poměr sušina:voda ve vzorku sušenek kopíroval zvyšující a snižující se relativní vlhkost okolí, ovšem na konci měření, po skončení desorpce, bylo zachováno téměř dvojnásobné množství vody ve vzorku. (cs)
- A study was conducted to evaluate the microscopic changes of hygroscopic materials (biscuits) during storage under unfavorable rising and falling humidity. In addition to microscopic changes were monitored by changing the ratio of dry matter: water samples and the change in water activities. Results showed visible microscopic changes in the reduction of moisture that passes in macroscopic changes. When increasing the sample humidity kept constant appearance, but the consistency was a touch different. The ratio of dry matter:water in the sample biscuits copied increasing and decreasing the relative humidity of the area, but at the end of the measurement, after stripping, was retained nearly twice the amount of water in the sample. (en)
|
Title
| - Vliv vlhkosti na strukturu hygroskopických potravin
- Vliv vlhkosti na strukturu hygroskopických potravin (cs)
- Influence of moisture on the structure of hygroscopic food (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv vlhkosti na strukturu hygroskopických potravin
- Vliv vlhkosti na strukturu hygroskopických potravin (cs)
- Influence of moisture on the structure of hygroscopic food (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871326!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871326
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - microscopic changes; biscuits; hygroscopic food; Water activity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vlášek, Václav
- Langová, Jitka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |