Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Spotřeba ryb v České republice je stále nízká (5,5 kg na osobu za rok) v poměru ke světové (16 kg na osobu za rok) a to dlouhodobě. V oblíbenosti je hlavně drůbeží a vepřové maso, rybí zůstává nadále v ústraní. V této analýze byli respondenti dotazováni na ryby a rybí výrobky. Bylo zjištěno, že většina respondentů konzumuje rybí maso jedenkrát za 14 dní nebo méně, někteří vůbec, spotřeba se pohybuje převážně mezi 1-5 kg na osobu za rok a konzumenti většinou neřeší nutriční hodnotu ryb, ale konzumují je, protože jim chutnají. Bylo zjištěno, že na konzumaci ryb a rybích výrobků mají vliv finanční příjmy, věk, pohlaví a dokonce i vzdělání.
- Spotřeba ryb v České republice je stále nízká (5,5 kg na osobu za rok) v poměru ke světové (16 kg na osobu za rok) a to dlouhodobě. V oblíbenosti je hlavně drůbeží a vepřové maso, rybí zůstává nadále v ústraní. V této analýze byli respondenti dotazováni na ryby a rybí výrobky. Bylo zjištěno, že většina respondentů konzumuje rybí maso jedenkrát za 14 dní nebo méně, někteří vůbec, spotřeba se pohybuje převážně mezi 1-5 kg na osobu za rok a konzumenti většinou neřeší nutriční hodnotu ryb, ale konzumují je, protože jim chutnají. Bylo zjištěno, že na konzumaci ryb a rybích výrobků mají vliv finanční příjmy, věk, pohlaví a dokonce i vzdělání. (cs)
- Consumption of fish in the Czech Republic has long been low (5.5 kg per person per year) in relation to the world (16 kg per person per year). Favorites is mainly poultry and pork meat, fish remains in seclusion. In this analysis, respondents were asked about fish and fish products. It was found that most respondents consume fish once every 14 days or less, some not, consumption varies largely between 1-5 kg per person per year, and consumers usually does not solve the nutritional value of fish, but eat them because they taste good. It was found that the consumption of fish and fish products affect financial income, age, gender, and even education. (en)
|
Title
| - Průzkum spotřeby ryb v České republice
- Průzkum spotřeby ryb v České republice (cs)
- The survey of fish consumption in the Czech Republic (en)
|
skos:prefLabel
| - Průzkum spotřeby ryb v České republice
- Průzkum spotřeby ryb v České republice (cs)
- The survey of fish consumption in the Czech Republic (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871201!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871201
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - consumer; fish; market research (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Ježek, František
- Mádlová, Zuzana
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |