About: Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of this study was the sensory evaluation of experimental produced sausages containing different ratio (30 %, 45 % and 60 %) of meat from common carp (Cyprinus carpio L.). The different formulas were evaluated in one time in three types of preparation - cold, cooked and grilled. The results are indicating decreasing point scores with increasing addition of meat from common carp. The evaluation was influenced with the sample preparation. Minimum differences were in cold sausages and maximum in cooked. (en)
  • Cílem práce bylo senzorické hodnocení experimentálně vyrobených klobás s přídavkem (30 %, 45 %, 60 %) masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) do díla. Výsledky senzorického hodnocení dokazují postupné snižování bodového ohodnocení s přibývajícím zastoupením rybího podílu v klobásách. Rozdíly v počtu bodů některých sledovaných znaků (konzistence a vzhled na řezu) byly ovlivněny způsobem tepelné úpravy, kdy největší rozdíly byly zaznamenány u klobás hodnocených v grilovaném stavu a naopak nejmenší rozdíly těchto znaků byly hodnotiteli zjištěny u vzorků podávaných za studena.
  • Cílem práce bylo senzorické hodnocení experimentálně vyrobených klobás s přídavkem (30 %, 45 %, 60 %) masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) do díla. Výsledky senzorického hodnocení dokazují postupné snižování bodového ohodnocení s přibývajícím zastoupením rybího podílu v klobásách. Rozdíly v počtu bodů některých sledovaných znaků (konzistence a vzhled na řezu) byly ovlivněny způsobem tepelné úpravy, kdy největší rozdíly byly zaznamenány u klobás hodnocených v grilovaném stavu a naopak nejmenší rozdíly těchto znaků byly hodnotiteli zjištěny u vzorků podávaných za studena. (cs)
Title
  • Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
  • Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) (cs)
  • Sensory evaluation of sausages with fish meat from common carp (Cyprinus Carpio L) (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.)
  • Senzorické hodnocení klobás obohacených o různý podíl masa z kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) (cs)
  • Sensory evaluation of sausages with fish meat from common carp (Cyprinus Carpio L) (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871200!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 167484
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871200
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish meat; sensory evaluation; fish sausage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B523CCCAF379]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Kašpar, Ladislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-632-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software