About: Shelf-life of thawed fillets of the common carp (Cyprinus Carpio, L.) and Silver Carp (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce studie bylo hodnotit vliv vakuového balení na chemické změny rozmrazených filetů kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vakuově balené rozmrazené vzorky svaloviny byly skladovány 11 dnů při +2+-2 °C. Výsledky získané pro rozmrazenou svalovinu byly porovnány s výsledky získanými pro čerstvou a provedeno bylo statistické hodnocení. Pokus ukázal rozdílné trendy ve vývoji sledovaných parametrů (aktivita vody, celkové těkavé dusíkaté baze, trimethylamin, volné mastné kyseliny, obsah peroxidů, thiobarbiturové číslo).
  • Cílem práce studie bylo hodnotit vliv vakuového balení na chemické změny rozmrazených filetů kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vakuově balené rozmrazené vzorky svaloviny byly skladovány 11 dnů při +2+-2 °C. Výsledky získané pro rozmrazenou svalovinu byly porovnány s výsledky získanými pro čerstvou a provedeno bylo statistické hodnocení. Pokus ukázal rozdílné trendy ve vývoji sledovaných parametrů (aktivita vody, celkové těkavé dusíkaté baze, trimethylamin, volné mastné kyseliny, obsah peroxidů, thiobarbiturové číslo). (cs)
  • The aim of this study was to evaluate the effect of vacuum packaging on chemical changes in thawed fillets of common carp (Cyprinus Carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vacuum-packaged thawed samples of muscle tissue were stored at +2+-2 °C for 11 days. Results obtained for the thawed muscles were compared with results obtained for the fresh muscle and performed a statistical evaluation. The experiment showed different trends of monitored parameters (water activity, total volatile base nitrogen, trimethylamine, free fatty acids, peroxide value, thiobarbituric acid assay). (en)
Title
  • Shelf-life of thawed fillets of the common carp (Cyprinus Carpio, L.) and Silver Carp (Hypophthalmichthys Molitrix, V.) (en)
  • Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
  • Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.) (cs)
skos:prefLabel
  • Shelf-life of thawed fillets of the common carp (Cyprinus Carpio, L.) and Silver Carp (Hypophthalmichthys Molitrix, V.) (en)
  • Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
  • Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.) (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871182!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 175713
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871182
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • total volatile basic nitrogen; thawed fish; shelf-life; lipid oxidation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [641FE58EE4EF]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIII
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Ježek, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7148-063-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software