About: Influence of maintenance of the cold chain on shelf life of poultry meat preparations     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Microbiological quality of poultry meat preparations depends on many factors. The aim of this study was to find out the significance of maintenance of the cold chain regarding microbiological changes and shelf life of 3 types of poultry products. Samples were taken and analysed on the production day and at the end of their shelf life. The control group was stored under controlled conditions (4°C) and the experimental group was obtained from the market at the end of the shelf life. Indicator microflora (total viable count, coliform bacteria, E. coli, psychrotrophic microorganisms and lactic acid bacteria) as well as pathogenic microorganisms (Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes and Clostridium perfringens) were monitored. Our results suggest that the disruption of the cold chain is quite common during distribution, leading to an increase in concentration of microorganisms and sensory changes of products even before the end of shelf life. No Salmonella species or Listeria monocytogenes were found in the samples. However, Campylobacter spp. was detected throughout the whole shelf life. (en)
  • Mikrobiologická kvalita drůbežích polotovarů je závislá na celé řadě faktorů. Cílem práce bylo zjistit vliv dodržování chladírenského řetězce na mikrobiologické změny a údržnost 3 typů drůbežích produktů. Vzorky byly odebrány a vyšetřeny v den výroby a v den spotřeby, přičemž kontrolní skupina byla skladována za definovaných podmínek (4 °C) a experimentální skupina byla získána z tržní sítě v den spotřeby. Byla sledována indikátorová mikroflóra (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, E. coli, psychrotrofní mikroorganismy a bakterie mléčného kvašení) a výskyt patogenních mikroorganismů (Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes a Clostridium perfringens). Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že během distribuce dochází často k porušení chladírenského řetězce, což vede ke zvýšení koncentrace mikroorganismů a senzorickým změnám výrobku ještě před skončením doby spotřeby. Ve vyšetřených vzorcích nebyly nalezeny bakterie rodu Salmonella stejně jako L. monocytogenes. Naproti tomu byl ve všech typech vzorků po celou dobu skladování detekován Campylobacter spp.
  • Mikrobiologická kvalita drůbežích polotovarů je závislá na celé řadě faktorů. Cílem práce bylo zjistit vliv dodržování chladírenského řetězce na mikrobiologické změny a údržnost 3 typů drůbežích produktů. Vzorky byly odebrány a vyšetřeny v den výroby a v den spotřeby, přičemž kontrolní skupina byla skladována za definovaných podmínek (4 °C) a experimentální skupina byla získána z tržní sítě v den spotřeby. Byla sledována indikátorová mikroflóra (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, E. coli, psychrotrofní mikroorganismy a bakterie mléčného kvašení) a výskyt patogenních mikroorganismů (Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes a Clostridium perfringens). Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že během distribuce dochází často k porušení chladírenského řetězce, což vede ke zvýšení koncentrace mikroorganismů a senzorickým změnám výrobku ještě před skončením doby spotřeby. Ve vyšetřených vzorcích nebyly nalezeny bakterie rodu Salmonella stejně jako L. monocytogenes. Naproti tomu byl ve všech typech vzorků po celou dobu skladování detekován Campylobacter spp. (cs)
Title
  • Influence of maintenance of the cold chain on shelf life of poultry meat preparations (en)
  • Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů
  • Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů (cs)
skos:prefLabel
  • Influence of maintenance of the cold chain on shelf life of poultry meat preparations (en)
  • Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů
  • Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871163!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 177778
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871163
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • TVC; Clostridium perfringens; Campylobacter spp.; L. monocytogenes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1256F8F92FA8]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Hulánková, Radka
  • Steinhauserová, Iva
  • Svobodová, Irena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software