About: Cutting and mixing, 1. Part: Emulsification     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Preparation of fine chopped meat paste represents one of the basic manufacturing operations in processing of meat. Its aim is to create stabile and solid dispersion, which is crucial for the character of the final product. Main objective in the production of finely chopped or minced meat paste is to emulsify fat, bind - immobilize - added water by activation of muscle protein. In practice, bowl choppers, combination of chopper and emulsifier, or system grinder - mixer - emulsifier are used. Emulsifiers are becoming very popular in meat production plants. They have undergone much development and improvement in recent years. In the Czech Republic, expansion of emulsifiers with universal cutter head with ceramic plates is expected. (en)
  • Příprava jemně mělněného díla představuje jednu ze základních výrobních operací v oboru zpracování masa. Jejím cílem je vytvoření stabilní a pevné disperze, která je zcela zásadní pro charakter finálního výrobku. Při výrobě jemně mělněného díla je hlavním cílem emulgovat tuk a vázat - imobilizovat - přidanou vodu aktivací svalových bílkovin V praxi se využívá mělnění na mísových kutrech, kombinace kutru a mělniče nebo systém řezačka - míchačka - mělnič. Mělniče získávají v provozech masné výroby velkou oblibu. V uplynulých letech prošly velkým vývojem a zdokonalením. V České republice se očekává nástup mělničů s univerzální nožovou hlavou s keramickými deskami.
  • Příprava jemně mělněného díla představuje jednu ze základních výrobních operací v oboru zpracování masa. Jejím cílem je vytvoření stabilní a pevné disperze, která je zcela zásadní pro charakter finálního výrobku. Při výrobě jemně mělněného díla je hlavním cílem emulgovat tuk a vázat - imobilizovat - přidanou vodu aktivací svalových bílkovin V praxi se využívá mělnění na mísových kutrech, kombinace kutru a mělniče nebo systém řezačka - míchačka - mělnič. Mělniče získávají v provozech masné výroby velkou oblibu. V uplynulých letech prošly velkým vývojem a zdokonalením. V České republice se očekává nástup mělničů s univerzální nožovou hlavou s keramickými deskami. (cs)
Title
  • Cutting and mixing, 1. Part: Emulsification (en)
  • %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné
  • %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné (cs)
skos:prefLabel
  • Cutting and mixing, 1. Part: Emulsification (en)
  • %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné
  • %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871136!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 147652
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871136
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cutting head; production line; emulgator; emulsifier; emulsion (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1B246275BED5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Král, Ondřej
  • Kameník, Josef
  • Domlátil, Miroslav
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software