Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Preparation of fine chopped meat paste represents one of the basic manufacturing operations in processing of meat. Its aim is to create stabile and solid dispersion, which is crucial for the character of the final product. Main objective in the production of finely chopped or minced meat paste is to emulsify fat, bind - immobilize - added water by activation of muscle protein. In practice, bowl choppers, combination of chopper and emulsifier, or system grinder - mixer - emulsifier are used. Emulsifiers are becoming very popular in meat production plants. They have undergone much development and improvement in recent years. In the Czech Republic, expansion of emulsifiers with universal cutter head with ceramic plates is expected. (en)
- Příprava jemně mělněného díla představuje jednu ze základních výrobních operací v oboru zpracování masa. Jejím cílem je vytvoření stabilní a pevné disperze, která je zcela zásadní pro charakter finálního výrobku. Při výrobě jemně mělněného díla je hlavním cílem emulgovat tuk a vázat - imobilizovat - přidanou vodu aktivací svalových bílkovin V praxi se využívá mělnění na mísových kutrech, kombinace kutru a mělniče nebo systém řezačka - míchačka - mělnič. Mělniče získávají v provozech masné výroby velkou oblibu. V uplynulých letech prošly velkým vývojem a zdokonalením. V České republice se očekává nástup mělničů s univerzální nožovou hlavou s keramickými deskami.
- Příprava jemně mělněného díla představuje jednu ze základních výrobních operací v oboru zpracování masa. Jejím cílem je vytvoření stabilní a pevné disperze, která je zcela zásadní pro charakter finálního výrobku. Při výrobě jemně mělněného díla je hlavním cílem emulgovat tuk a vázat - imobilizovat - přidanou vodu aktivací svalových bílkovin V praxi se využívá mělnění na mísových kutrech, kombinace kutru a mělniče nebo systém řezačka - míchačka - mělnič. Mělniče získávají v provozech masné výroby velkou oblibu. V uplynulých letech prošly velkým vývojem a zdokonalením. V České republice se očekává nástup mělničů s univerzální nožovou hlavou s keramickými deskami. (cs)
|
Title
| - Cutting and mixing, 1. Part: Emulsification (en)
- %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné
- %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cutting and mixing, 1. Part: Emulsification (en)
- %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné
- %22M%22 jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871136!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871136
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cutting head; production line; emulgator; emulsifier; emulsion (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Král, Ondřej
- Kameník, Josef
- Domlátil, Miroslav
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |