About: The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of our study was to evaluate the chemical composition as regards the breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) under intensive fattening conditions. In experimental animals, we first watched their live weight within 90 days of fattening for a total of 60 experimental animals (hens and roosters). Average values of live weight were increasing in the course of fattening; no large growth was recorded towards its end whereas the live weight in the 90th day of age reached 0.452 kg. In the 90th day of age after the fattening was finished, 30 subjects were selected to monitor the carcass yield. Regarding the obtained samples of breast and thigh muscles, it was performed a chemical analysis which showed a statistically very significant difference (P ? 0.01) between the breast and thigh muscle, specifically as for the following analyzed indicators: crude protein, fat, ash, gross energy. The calcium content demonstrated a significant difference (P ? 0.05). (en)
  • Cílem naší studie bylo zhodnotit chemické složení prsní a stehenní svaloviny orebice chukar (Alectoris chukar) za podmínek intenzivního výkrmu. U pokusných zvířat jsme nejprve sledovali jejich živou hmotnost do 90 dnů ode dne výkrmu, celkem u 60 pokusných zvířat (slepice a kohouti). Průměrné hodnoty živé hmotnosti rostly v průběhu výkrmu; na jeho konci nebyl zaznamenán žádný velký růst, živá hmotnost v 90. dni věku dosáhla 0,452 kg. V 90. dni věku, kdy byl výkrm dokončen, bylo 30 zvířat vybráno k posouzení jatečné výtěžnosti. U získaných vzorků prsní a stehenní svalovin byla provedena chemická analýza, která ukázala statisticky vysoce významný rozdíl (P ? 0,01) mezi prsní a stehenní svalovinou, zejména u těchto analyzovaných ukazatelů: hrubý protein, tuk, popel, brutto energie. V obsahu vápníku byl prokázán významný rozdíl (P ? 0,05).
  • Cílem naší studie bylo zhodnotit chemické složení prsní a stehenní svaloviny orebice chukar (Alectoris chukar) za podmínek intenzivního výkrmu. U pokusných zvířat jsme nejprve sledovali jejich živou hmotnost do 90 dnů ode dne výkrmu, celkem u 60 pokusných zvířat (slepice a kohouti). Průměrné hodnoty živé hmotnosti rostly v průběhu výkrmu; na jeho konci nebyl zaznamenán žádný velký růst, živá hmotnost v 90. dni věku dosáhla 0,452 kg. V 90. dni věku, kdy byl výkrm dokončen, bylo 30 zvířat vybráno k posouzení jatečné výtěžnosti. U získaných vzorků prsní a stehenní svalovin byla provedena chemická analýza, která ukázala statisticky vysoce významný rozdíl (P ? 0,01) mezi prsní a stehenní svalovinou, zejména u těchto analyzovaných ukazatelů: hrubý protein, tuk, popel, brutto energie. V obsahu vápníku byl prokázán významný rozdíl (P ? 0,05). (cs)
Title
  • The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) (en)
  • Rozdíl v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny orebice chukar (Alectoris chukar)
  • Rozdíl v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny orebice chukar (Alectoris chukar) (cs)
skos:prefLabel
  • The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) (en)
  • Rozdíl v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny orebice chukar (Alectoris chukar)
  • Rozdíl v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny orebice chukar (Alectoris chukar) (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871059!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 166273
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871059
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • feathered game; chemical analysis; intensive fattening; meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [966502069BB1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Radovan
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Rusníková, Lucie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-612-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software