About: Textural properties of processed cheese analogues in depend on type of fat with a different fatty acid content     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to study the influence of fat content and fat origin on the texture properties (hardness and adhesiveness) of processed cheeses and/or their analogues (dry matter content was 40% w/w; 40, 45 and 50% w/w fat in dry matter content) in dependence on storage time. Five various origins of fat (coconut fat, anhydrous milk fat, mixture semisolid vegetable oil, palm fat; and butter as a control sample) were used for manufacturing of model processed cheese and/or their analogues. The highest hardness showed samples with a fat content 40% w/w. Hardness of samples also rose with increasing storage time. The average size of fat globules of all samples rose with growing fat content. (en)
  • Cílem práce bylo studovat vliv druhu a množství tuku na vybrané texturní parametry (tvrdost a relativní lepivost) tavených sýrů a jejich analogů (sušina 40 % w/w, tuk v sušině 40, 45 a 50 % w/w) v závislosti na době skladování. Celkem bylo k výrobě použito pět druhů tuků - kokosový, mléčný a palmový tuk a směsný rostlinný polotuhý olej, dále pak máslo (pro kontrolní vzorky). Nejvyšší hodnoty tvrdosti vykazovaly vzorky s obsahem tuku v sušině 40 % w/w. Tvrdost vzorků se zároveň zvyšovala s prodlužující se dobou skladování. S rostoucím obsahem tuku v sušině se u všech vzorků zvyšovala průměrná velikost tukových kuliček.
  • Cílem práce bylo studovat vliv druhu a množství tuku na vybrané texturní parametry (tvrdost a relativní lepivost) tavených sýrů a jejich analogů (sušina 40 % w/w, tuk v sušině 40, 45 a 50 % w/w) v závislosti na době skladování. Celkem bylo k výrobě použito pět druhů tuků - kokosový, mléčný a palmový tuk a směsný rostlinný polotuhý olej, dále pak máslo (pro kontrolní vzorky). Nejvyšší hodnoty tvrdosti vykazovaly vzorky s obsahem tuku v sušině 40 % w/w. Tvrdost vzorků se zároveň zvyšovala s prodlužující se dobou skladování. S rostoucím obsahem tuku v sušině se u všech vzorků zvyšovala průměrná velikost tukových kuliček. (cs)
Title
  • Textural properties of processed cheese analogues in depend on type of fat with a different fatty acid content (en)
  • Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů v závislosti na druhu použitého tuku s různým zastoupením mastných kyselin
  • Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů v závislosti na druhu použitého tuku s různým zastoupením mastných kyselin (cs)
skos:prefLabel
  • Textural properties of processed cheese analogues in depend on type of fat with a different fatty acid content (en)
  • Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů v závislosti na druhu použitého tuku s různým zastoupením mastných kyselin
  • Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů v závislosti na druhu použitého tuku s různým zastoupením mastných kyselin (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870829!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 129
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 235055
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870829
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hardness; fat; Processed cheesse analogue (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E9109D44F271]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Hanáková, Zuzana
  • Rahul, Janiš
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software