Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Coffee is a term for a widely consumed beverage prepared from roasted coffee beans. This stimulant is valued especially for its flavour and aroma. Recent epidemiological studies support the opinion on its possible potential role in prevention of several chronic and degenerative diseases. Above all, it is because coffee contains specific bioactive compounds that may serve as a physiologically active substances. Some of the beneficial effects of coffee activity are the antioxidant properties, protection against carcinogenic effects, lower rate of colon cancer and many others. Due to the positive effects on the consumer's health, coffee is nowadays the object of interest in many studies. (en)
- Káva je termín pro široce konzumovaný nápoj připravený z pražených kávových zrn. Tento stimulant je ceněn zejména pro svou chuť a aroma. Nedávné epidemiologické studie podpořily názor, na jeho možnou potenciální roli v prevenci řady chronických a degenerativních onemocnění. Především je to proto, že káva obsahuje specifické bioaktivní látky, které mohou být fyziologicky aktivní. Mezi blahodárné účinky kávy řadíme antioxidační vlastnosti, ochranu proti karcinogenním účinkům, nižší míru rakoviny tlustého střeva a mnoho dalších. Vzhledem k příznivým účinkům na zdraví konzumentů, je dnes káva předmětem zájmu mnoha studií.
- Káva je termín pro široce konzumovaný nápoj připravený z pražených kávových zrn. Tento stimulant je ceněn zejména pro svou chuť a aroma. Nedávné epidemiologické studie podpořily názor, na jeho možnou potenciální roli v prevenci řady chronických a degenerativních onemocnění. Především je to proto, že káva obsahuje specifické bioaktivní látky, které mohou být fyziologicky aktivní. Mezi blahodárné účinky kávy řadíme antioxidační vlastnosti, ochranu proti karcinogenním účinkům, nižší míru rakoviny tlustého střeva a mnoho dalších. Vzhledem k příznivým účinkům na zdraví konzumentů, je dnes káva předmětem zájmu mnoha studií. (cs)
|
Title
| - Coffee and its effect on consumer (en)
- Káva a její účinek na konzumenta
- Káva a její účinek na konzumenta (cs)
|
skos:prefLabel
| - Coffee and its effect on consumer (en)
- Káva a její účinek na konzumenta
- Káva a její účinek na konzumenta (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870658!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870658
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chlorogenic acid; kahweol; antioxidant properties; polyphenols; coffee (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pokorná, Jana
- Pažout, Vladimír
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |