About: Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In realized study, conceived as a pilot study, two suitable methods for determination of citric acid were introduced (HPLC, enzymatic and FT-NIR methods). By the means of these two methods the concentration of citric acid in sea fish and fresh water fish meat was determined (mackerel, codfish, tuna, salmon, carp, and trout). On the basis, of this study results it is possible to recommend 200 mg.kg -1 as a decision limit for the addition of citric acid in the fish meat. This value has sufficient tolerance for natural variability of citric acid occurrence in fish meat. (en)
  • Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase.
  • Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase. (cs)
Title
  • Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase
  • Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase (cs)
  • Multidimensional method of citric acid determination in fish meat (en)
skos:prefLabel
  • Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase
  • Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase (cs)
  • Multidimensional method of citric acid determination in fish meat (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870650!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 214209
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870650
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • MEGAZYME; HPLC; fish meat; citric acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2CBF903E1E0A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Dračková, Michaela
  • Vorlová, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-231-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software