Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of our study was to evaluate the colour of DFD and normal beef meat by CIELAB system and to analyse haeme pigments in Musculus gluteus medius. Colour parameters (L*, a*, b*) and haeme pigments were measured in DFD beef (pH over 6.2) and normal beef meat (pH { 5.8). Colour parameters and values of pH were measured during 48 hours. We found significant differences (P { 0.001) between DFD and normal beef meat in all pH values and all colour parameters during 48 hours. DFD beef meat had the lowest L* value, a* value and b* value, but the highest pH value. (en)
- Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižší hodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH.
- Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižší hodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH. (cs)
|
Title
| - Barevné parametry DFD hovězího masa
- Barevné parametry DFD hovězího masa (cs)
- Colour parameters of DFD beef meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Barevné parametry DFD hovězího masa
- Barevné parametry DFD hovězího masa (cs)
- Colour parameters of DFD beef meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870362!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870362
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - b *; a *; L *; DFD; beef meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Dominik, Petr
- Saláková, Alena
- Steinhauser, Ladislav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |