Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Hlavním cílem práce bylo stanovit tři biologicky aktivní karotenoidy - β-karoten, β-karotenon a lutein. Ke stanovení byla použita extrakce organickými rozpouštědly a následně metoda UV-VIS spektroskopie. Dále byl stanoven také poměr β-karotenu k jeho oxidačnímu produktu luteinu v kečupech dostupných na lokálním trhu. Na základě poměru těchto dvou látek je možné určit hodnotu biologické aktivity kečupu ve vztahu k jeho nutriční hodnotě.
- Hlavním cílem práce bylo stanovit tři biologicky aktivní karotenoidy - β-karoten, β-karotenon a lutein. Ke stanovení byla použita extrakce organickými rozpouštědly a následně metoda UV-VIS spektroskopie. Dále byl stanoven také poměr β-karotenu k jeho oxidačnímu produktu luteinu v kečupech dostupných na lokálním trhu. Na základě poměru těchto dvou látek je možné určit hodnotu biologické aktivity kečupu ve vztahu k jeho nutriční hodnotě. (cs)
- The main goal of this experimental work was to determine three biologically active carotenoids, namely β-carotene, β-carotenone and lutein. Extraction with organic solvents and subsequent determination by UV-VIS spectroscopy has been used. Further, we have determined ratio of β-carotene to his oxidative product lutein in ketchups available in local market network. According to the ratio of these two substances it is possible to assess the value of biological activity of ketchup in relationship to its nutritional value. (en)
|
Title
| - Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech
- Occurrence of biologically active carotenoids in tomato ketchups (en)
- Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech (cs)
|
skos:prefLabel
| - Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech
- Occurrence of biologically active carotenoids in tomato ketchups (en)
- Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00003174!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00003174
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - carotenoid; tomato; ketchup (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovenská republika
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Tauferová, Alexandra
- Tremlová, Bohuslava
- Straka, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |