About: Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavním cílem práce bylo stanovit tři biologicky aktivní karotenoidy - β-karoten, β-karotenon a lutein. Ke stanovení byla použita extrakce organickými rozpouštědly a následně metoda UV-VIS spektroskopie. Dále byl stanoven také poměr β-karotenu k jeho oxidačnímu produktu luteinu v kečupech dostupných na lokálním trhu. Na základě poměru těchto dvou látek je možné určit hodnotu biologické aktivity kečupu ve vztahu k jeho nutriční hodnotě.
  • Hlavním cílem práce bylo stanovit tři biologicky aktivní karotenoidy - β-karoten, β-karotenon a lutein. Ke stanovení byla použita extrakce organickými rozpouštědly a následně metoda UV-VIS spektroskopie. Dále byl stanoven také poměr β-karotenu k jeho oxidačnímu produktu luteinu v kečupech dostupných na lokálním trhu. Na základě poměru těchto dvou látek je možné určit hodnotu biologické aktivity kečupu ve vztahu k jeho nutriční hodnotě. (cs)
  • The main goal of this experimental work was to determine three biologically active carotenoids, namely β-carotene, β-carotenone and lutein. Extraction with organic solvents and subsequent determination by UV-VIS spectroscopy has been used. Further, we have determined ratio of β-carotene to his oxidative product lutein in ketchups available in local market network. According to the ratio of these two substances it is possible to assess the value of biological activity of ketchup in relationship to its nutritional value. (en)
Title
  • Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech
  • Occurrence of biologically active carotenoids in tomato ketchups (en)
  • Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech (cs)
skos:prefLabel
  • Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech
  • Occurrence of biologically active carotenoids in tomato ketchups (en)
  • Výskyt biologicky aktivních karotenoidů v rajčatových kečupech (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00003174!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297272
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00003174
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carotenoid; tomato; ketchup (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CAB8F539D40E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovenská republika
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tauferová, Alexandra
  • Tremlová, Bohuslava
  • Straka, Ivan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-186-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software