About: Intenzivní výkrm bažantů I.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The analysis results indicate that during the growth of pheasants, the chemical composition of their meat changes notably. From dietetic point of view, this meat is very valuable for its high content of meat proteins. Dynamics of proteosynthesis in muscles decreases with the age of pheasant chicks and during the last feeding period (Day 70 to 90), fat deposition in thighs increases. Higher fat deposition in thigh area is typical for poultry. In pheasants, higher fat deposition is also caused by the fact that they require twice as long period of fattening as broiler chickens until they reach slaughter age. (en)
  • Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu.
  • Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu. (cs)
Title
  • Intenzivní výkrm bažantů I.
  • Intensive fattening of pheasants I. (en)
  • Intenzivní výkrm bažantů I. (cs)
skos:prefLabel
  • Intenzivní výkrm bažantů I.
  • Intensive fattening of pheasants I. (en)
  • Intenzivní výkrm bažantů I. (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002985!RIV11-MZE-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91276)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 264368
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002985
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fattening; pheasant chicks (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5952F674B1DB]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Steinhauser, Ladislav
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Zapletal, David
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software