About: Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Současný výzkum se zaměřuje hlavně na nutriční vlastnosti potravin. Ve snaze najít náhradu za syntetické přídatné látky bylo doposud objeveno mnoho aktivních látek přírodního původu. Pozitivní vlastnosti těchto látek jsou ověřovány pro jejich použití v různých druzích potravin a masných výrobků. V budoucnu stojí před výzkumem a praxí úkol produkovat %22moderní%22 a %22zdravé%22 potraviny, které budou mít pozitivní vliv na zdraví spotřebitele. V současné době jsou rozvíjeny některé výzkumné směry, které, jak se zdá, mohou přispět k rozvoji funkčních potravin, včetně masných výrobků.
  • Současný výzkum se zaměřuje hlavně na nutriční vlastnosti potravin. Ve snaze najít náhradu za syntetické přídatné látky bylo doposud objeveno mnoho aktivních látek přírodního původu. Pozitivní vlastnosti těchto látek jsou ověřovány pro jejich použití v různých druzích potravin a masných výrobků. V budoucnu stojí před výzkumem a praxí úkol produkovat %22moderní%22 a %22zdravé%22 potraviny, které budou mít pozitivní vliv na zdraví spotřebitele. V současné době jsou rozvíjeny některé výzkumné směry, které, jak se zdá, mohou přispět k rozvoji funkčních potravin, včetně masných výrobků. (cs)
  • Current research is largely focused on the nutritional properties of foods. In an effort to find a replacement for synthetic additives have been discovered so far many of the active substances of natural origin. Positive characteristics of these substances are checked for their use in different kinds of foods and in meat products. Before working in research and practice in the future task is to produce 'modern' and 'healthy' foods, which will have a positive impact on consumer health. Currently, there are developed some research directions that seem, may contribute to the development of functional foods, including meat products. (en)
Title
  • Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě
  • Possibility of using natural substances in modern meat production (en)
  • Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě (cs)
skos:prefLabel
  • Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě
  • Possibility of using natural substances in modern meat production (en)
  • Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002971!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • speciální
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 272963
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002971
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat; nutritional value; functional foods (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5BAD1113063B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gallas, Leo
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software