About: Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evualuate the proteolytic and hydrolytic changes in muscle tissue of salmon fillets packaged in modified atmosphere (MA); control MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimental MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Total of 192 samples were examined after storage at cold temperature 2 +/- 2 °C. Laboratory analysis were conducted 1., 5., 7., 9., 12. a 14. day of storage. Physicochemical ganges (pH, TVBN-Total Volatile Basic Nitrogen, N-TMA-Nitrogen-Trimethylamin and FFA-Free Fatty Acids) as indicators of freshness were determined. The proteolytic and hydrolytic processes in salmon fillets were more intense in the control group of samples packaged in MAP 70% N2 + 30% CO2. (en)
  • Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2.
  • Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2. (cs)
Title
  • Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů
  • Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů (cs)
  • Evaluation of changes in muscle of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere of gases (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů
  • Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů (cs)
  • Evaluation of changes in muscle of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere of gases (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002965!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 262000
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002965
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish meat; modified atmosphere; chemical parameters; freshness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [22C880DE301F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Řičánková, Blanka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-121-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software