Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evaluate the effect of addition of natural antioxidant on lipid stability of dry fermented sausages (Poličan). Sausages were made from pork back fat (stored at -18 °C for various time) and extract from Rosmarinus officinalis (rosemary) was added. Sausages were stored for 0, 21, 49, 77, 105, 133, 161, and 189 days. Thiobarbituric acid reacting substances (TBA) were measured. Addition of rosemary extract affected lipid oxidation. (en)
- Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku přírodního antioxidantu na stabilitu tuků u trvanlivých ferentovaných salámů (Poličan). Salámy byly vyrobené z vepřového hřbetního sádla (skladovaného po různě dlouhou dobu při teplotě - 18 °C) a s přídavkem extraktu z Rosmarinus officinalis (rozmarýn). Salámy byly skladovány po dobu 0, 21, 49, 77, 105, 133, 161 a 189 dní. V průběhu skladování bylo měřeno thiobarbiturové číslo (TBA). Přídavek rozmarýnového extraktu ovlivnil oxidaci lipidů.
- Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku přírodního antioxidantu na stabilitu tuků u trvanlivých ferentovaných salámů (Poličan). Salámy byly vyrobené z vepřového hřbetního sádla (skladovaného po různě dlouhou dobu při teplotě - 18 °C) a s přídavkem extraktu z Rosmarinus officinalis (rozmarýn). Salámy byly skladovány po dobu 0, 21, 49, 77, 105, 133, 161 a 189 dní. V průběhu skladování bylo měřeno thiobarbiturové číslo (TBA). Přídavek rozmarýnového extraktu ovlivnil oxidaci lipidů. (cs)
|
Title
| - Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů
- Effect of natural antioxidants on lipid oxidation of dry fermented sausages (en)
- Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů
- Effect of natural antioxidants on lipid oxidation of dry fermented sausages (en)
- Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002963!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002963
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dry fermented sausages; TBA; natural antioxidant; rosemary; lipid oxidation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
- Steinhauserová, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |