About: Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tomato ketchup is nowadays a popular food product that could be in some circumstances health-beneficial and sometimes thanks to its nutritional profile it is labeled as a functional food. The essential nutritional benefit of tomato products generally is that they contain carotenoids naturally occurring in tomatoes. The goal of our experimental study was to determine the content of selected carotenoids, particularly lycopene, β-carotene, β-carotenone ξ-carotene, phytofluene, phytoene, lutein and lutein-5,6-epoxide in various kinds of tomato ketchups available on local market. As the method of determination UV-VIS spectroscopy was selected. (en)
  • Rajčatový kečup je v současné době oblíbenou potravinou, která může být za určitých okolností zdraví prospěšná a někdy je také díky svému nutričnímu profilu označována za funkční potravinu. Hlavním nutričním přínosem rajčatových produktů obecně je obsah karotenoidů přirozeně se vyskytujících v rajčatech. Cílem naší experimentální práce bylo stanovení obsahu vybraných karotenoidů, konkrétně lykopenu, β-karotenu, β-karotenonu ξ-karotenu, fytofluenu, fytoenu, luteinu a luteinu-5,6-epoxidu v různých druzích kečupů dostupných na tuzemském trhu. Za metodu analýzy byla zvolena UV-VIS spektroskopie.
  • Rajčatový kečup je v současné době oblíbenou potravinou, která může být za určitých okolností zdraví prospěšná a někdy je také díky svému nutričnímu profilu označována za funkční potravinu. Hlavním nutričním přínosem rajčatových produktů obecně je obsah karotenoidů přirozeně se vyskytujících v rajčatech. Cílem naší experimentální práce bylo stanovení obsahu vybraných karotenoidů, konkrétně lykopenu, β-karotenu, β-karotenonu ξ-karotenu, fytofluenu, fytoenu, luteinu a luteinu-5,6-epoxidu v různých druzích kečupů dostupných na tuzemském trhu. Za metodu analýzy byla zvolena UV-VIS spektroskopie. (cs)
Title
  • Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech
  • Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech (cs)
  • Determination of Carotenes and Xanthophylls in Tomato Ketchups (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech
  • Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech (cs)
  • Determination of Carotenes and Xanthophylls in Tomato Ketchups (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002914!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289710
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002914
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carotenoid; carotenes; xanthophylls; tomato; ketchup; health benefit (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3AB5C125BA50]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pokorná, Jana
  • Tauferová, Alexandra
  • Tremlová, Bohuslava
  • Straka, Ivan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-104-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software