Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tomato ketchup is nowadays a popular food product that could be in some circumstances health-beneficial and sometimes thanks to its nutritional profile it is labeled as a functional food. The essential nutritional benefit of tomato products generally is that they contain carotenoids naturally occurring in tomatoes. The goal of our experimental study was to determine the content of selected carotenoids, particularly lycopene, β-carotene, β-carotenone ξ-carotene, phytofluene, phytoene, lutein and lutein-5,6-epoxide in various kinds of tomato ketchups available on local market. As the method of determination UV-VIS spectroscopy was selected. (en)
- Rajčatový kečup je v současné době oblíbenou potravinou, která může být za určitých okolností zdraví prospěšná a někdy je také díky svému nutričnímu profilu označována za funkční potravinu. Hlavním nutričním přínosem rajčatových produktů obecně je obsah karotenoidů přirozeně se vyskytujících v rajčatech. Cílem naší experimentální práce bylo stanovení obsahu vybraných karotenoidů, konkrétně lykopenu, β-karotenu, β-karotenonu ξ-karotenu, fytofluenu, fytoenu, luteinu a luteinu-5,6-epoxidu v různých druzích kečupů dostupných na tuzemském trhu. Za metodu analýzy byla zvolena UV-VIS spektroskopie.
- Rajčatový kečup je v současné době oblíbenou potravinou, která může být za určitých okolností zdraví prospěšná a někdy je také díky svému nutričnímu profilu označována za funkční potravinu. Hlavním nutričním přínosem rajčatových produktů obecně je obsah karotenoidů přirozeně se vyskytujících v rajčatech. Cílem naší experimentální práce bylo stanovení obsahu vybraných karotenoidů, konkrétně lykopenu, β-karotenu, β-karotenonu ξ-karotenu, fytofluenu, fytoenu, luteinu a luteinu-5,6-epoxidu v různých druzích kečupů dostupných na tuzemském trhu. Za metodu analýzy byla zvolena UV-VIS spektroskopie. (cs)
|
Title
| - Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech
- Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech (cs)
- Determination of Carotenes and Xanthophylls in Tomato Ketchups (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech
- Stanovení karotenů a xanthofylů v rajčatových kečupech (cs)
- Determination of Carotenes and Xanthophylls in Tomato Ketchups (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002914!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002914
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - carotenoid; carotenes; xanthophylls; tomato; ketchup; health benefit (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pokorná, Jana
- Tauferová, Alexandra
- Tremlová, Bohuslava
- Straka, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |