About: Stanovení antokyanů v potravinách rostlinného původu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Antokyany jsou přírodní rostlinná barviva. Jsou důležitými antioxidanty a působí jako prevence mnoha nemocí. Chemicky jsou antokyany podskupinou flavonoidů. K jejich extrakci se používá metanol a hydrochlorečná kyselina, případně organické kyseliny. Stanovení se provádí kapalinovou chromatografií. Strukturu sloučenin je možné ověřit nukleární magnetickou rezonancí.
  • Antokyany jsou přírodní rostlinná barviva. Jsou důležitými antioxidanty a působí jako prevence mnoha nemocí. Chemicky jsou antokyany podskupinou flavonoidů. K jejich extrakci se používá metanol a hydrochlorečná kyselina, případně organické kyseliny. Stanovení se provádí kapalinovou chromatografií. Strukturu sloučenin je možné ověřit nukleární magnetickou rezonancí. (cs)
  • Anthocyanins are natural plant pigments. They are important antioxidants and work as a prevention against many diseases. Chemically, anthocyanins are a subgroup of flavonoids. Their extraction is performed by using methanol and hydrochloric acid or organic acids. The determination is performed by using liquid chromatography. The structure of the compounds can be verified by using nuclear magnetic resonance. (en)
Title
  • Stanovení antokyanů v potravinách rostlinného původu
  • Stanovení antokyanů v potravinách rostlinného původu (cs)
  • Determination of anthocyanins in foods of plant origin (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení antokyanů v potravinách rostlinného původu
  • Stanovení antokyanů v potravinách rostlinného původu (cs)
  • Determination of anthocyanins in foods of plant origin (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002875!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289673
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002875
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • anthocyanins; determination; extraction; wheat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [78B2FA4E4B49]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XL. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Ždárský, Michal
  • Bartl, Pavel
  • Ošťádalová, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-114-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software