About: Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Spices are included in majority of food kinds. It is very important and expensive raw material that is imported from foreign countries and its significance is often depreciated. The aim of this work was the detection of pepper, capsicum and origanum adulteration. The results of the microscopic analysis haven´t present significant differences in the investigated spice samples although the confrontation of the results with the legislation has shown slight discrepancies. (en)
  • Koření je součástí většiny druhů potravin. Jedná se o velmi důležitou a drahou komoditu, která je k nám dovážena ze zahraničí a její význam je často diskutován. Cílem této práce byla detekce falšování pepře, papriky a majoránky. Výsledky mikroskopické analýzy neprokázaly významné rozdíly ve zkoumaných vzorcích koření, ačkoli konfrontace výsledků s právními předpisy ukázaly drobné rozpory.
  • Koření je součástí většiny druhů potravin. Jedná se o velmi důležitou a drahou komoditu, která je k nám dovážena ze zahraničí a její význam je často diskutován. Cílem této práce byla detekce falšování pepře, papriky a majoránky. Výsledky mikroskopické analýzy neprokázaly významné rozdíly ve zkoumaných vzorcích koření, ačkoli konfrontace výsledků s právními předpisy ukázaly drobné rozpory. (cs)
Title
  • Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách
  • Microscopy of Chosen Kind of Spice and Their Identification in Food (en)
  • Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách (cs)
skos:prefLabel
  • Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách
  • Microscopy of Chosen Kind of Spice and Their Identification in Food (en)
  • Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002870!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 271427
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002870
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory analysis; microscopic examination; adulteration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [65E6F133F55D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Bartl, Pavel
  • Ošťádalová, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-186-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software