About: Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work is focused on the fat content determination in chosen long-life meat products with the help of image analysis applied on the microscopically processed samples. The results have been compared with the values achieved in accredited laboratory where the samples have been examined by the Soxhlet chemical method. As shown in the results, it is possible to use image analysis for tentative but relatively fast determination of meat products production procedure accuracy. The other possibility of usage is to verify the quantity and the quality of raw materials. (en)
  • Práce je zaměřena na stanovení obsahu tuku u vybraných trvanlivých masných výrobků pomocí obrazové analýzy aplikované na mikroskopicky zpracované vzorky. Zjištěné výsledky byly porovnány s hodnotami získanými akreditovanou laboratoří, kde byly vzorky vyšetřeny běžnou chemickou metodou. Jak vyplývá z výsledků, analýzu obrazu lze použít k orientačnímu, ale poměrně rychlému stanovení správnosti výrobního postupu masných výrobků. Další možností použití je ověření množství a kvality výrobních surovin.
  • Práce je zaměřena na stanovení obsahu tuku u vybraných trvanlivých masných výrobků pomocí obrazové analýzy aplikované na mikroskopicky zpracované vzorky. Zjištěné výsledky byly porovnány s hodnotami získanými akreditovanou laboratoří, kde byly vzorky vyšetřeny běžnou chemickou metodou. Jak vyplývá z výsledků, analýzu obrazu lze použít k orientačnímu, ale poměrně rychlému stanovení správnosti výrobního postupu masných výrobků. Další možností použití je ověření množství a kvality výrobních surovin. (cs)
Title
  • Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu
  • Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu (cs)
  • Determination of Fat in Selected Meat Products by Image Analysis Method (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu
  • Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu (cs)
  • Determination of Fat in Selected Meat Products by Image Analysis Method (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002863!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289813
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002863
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • image analysis; fat; meat product (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [91D32E2F45E4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín : Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
  • Talandová, Michaela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0350-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software