About: Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležité citlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření.
  • Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležité citlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření. (cs)
  • Vegetable proteins (in particular wheat and soya proteins) are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. However some of these proteins can caus alergic reactions in sensitive people and so there is the need of reliable methods for their detection. One possibility are the immunohistochemical methods which are very time-consuming. For this reason, the aim of this study was to invent two-colour immunohistochemical method, which would be time saving and would make a possible more examination in one sample. (en)
Title
  • Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
  • Double sign for detection of plants protein in model meat products (en)
  • Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
  • Double sign for detection of plants protein in model meat products (en)
  • Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002851!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 255454
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002851
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • gliadin; soy protein; immunohistochemical method; double labeling (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0AA56648EB5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havel, Ladislav
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-186-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software