About: Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mléko a mléčné výrobky (MP) tvoří velmi populární a tradiční část stravy obyvatel České republiky . Všechny produkty živočišného původu, tedy i mléko a mléčné výrobky jsou známé jako hlavní zdroj tuku ve stravě. Jejich nadměrný přívod a špatné složení tuku mohou hrát negativní roli ve vlivu na lidské zdraví zvýšením rizika vážných onemocnění. Na druhou stranu je tuk je základní a esenciální v dietě člověka. Kvalita tuku a jeho účinek na zdraví jsou do značné míry ovlivněny složením mastných kyseliny (FA). Cílem této práce bylo zhodnotit celkový obsahu tuku, zastoupení 37 jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin (SFA, MUFA, PUFA) a podskupin (ω3 trans-MK) v 20 vybraných mléčných výrobkcích a v mléce. Byl vypočítám poměr SFA / MUFA /PUFA.
  • Mléko a mléčné výrobky (MP) tvoří velmi populární a tradiční část stravy obyvatel České republiky . Všechny produkty živočišného původu, tedy i mléko a mléčné výrobky jsou známé jako hlavní zdroj tuku ve stravě. Jejich nadměrný přívod a špatné složení tuku mohou hrát negativní roli ve vlivu na lidské zdraví zvýšením rizika vážných onemocnění. Na druhou stranu je tuk je základní a esenciální v dietě člověka. Kvalita tuku a jeho účinek na zdraví jsou do značné míry ovlivněny složením mastných kyseliny (FA). Cílem této práce bylo zhodnotit celkový obsahu tuku, zastoupení 37 jednotlivých mastných kyselin a jejich skupin (SFA, MUFA, PUFA) a podskupin (ω3 trans-MK) v 20 vybraných mléčných výrobkcích a v mléce. Byl vypočítám poměr SFA / MUFA /PUFA. (cs)
  • Milk and milk products (MP) are a very popular and traditional part of the Czech Republic inhabitant´s diet. All animal products as well as milk and milk products are known as a main source of fat in the diet. The over intake and a bad choice of fat might play an adverse effect on the human health and might elevate the risk of serious diseases. But on the other side, fat is a basic and essential nutrient in the human diet. The fat quality and its health effect are greatly influenced by its fatty acid (FA) composition. The aim of this work was the evaluation of total fat content, the representation of 37 individual fatty acids and their group (SFA, MUFA, PUFA) and subgroup (ω3 a trans-FA) in 20 types of selected milk products and milk. Also the ratio of SFA/MUFA/PUFA representation in these samples has been done. (en)
Title
  • Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR
  • Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR (cs)
  • Milk and milk products evaluation in the viewpoint of selected fatty acid representation in the Czech Republic population diet (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR
  • Hodnocení mléka a mléčných výrobků z hlediska zastoupení vybraných mastných kyselin v dietě populace ČR (cs)
  • Milk and milk products evaluation in the viewpoint of selected fatty acid representation in the Czech Republic population diet (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002842!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 261894
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002842
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Milk; milk products; fat; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [50F338327CCA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Steinhauserová, Pavla
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-104-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software