About: Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo stanovení a posouzení mikrobiologické kvality syrového kravského mléka získaného robotizovaným dojením (AMS). V průměru byl celkový počet mikroorganismů 2,3.10 4 KTJ.ml-1, počet psychrotrofních mikroorganismů 6,3.10 3 KTJ.ml-1, počty koliformních bakterií 2,4.10 1 KTJ.ml-1, E. coli 3,2.10 1 KTJ.ml-1, enterokoků 8,5.10 1 KTJ.ml-1, S. aureus 1,1.10 1 KTJ.ml-1. K porovnání zjištěných hodnot byly použity výsledky vyšetření mléka získaného na dvou farmách klasickým strojním dojením (CMS) a v některých parametrech výsledky celkového hodnocení mléka v České republice v roce sledování. Pozitivní je zjištění nižšího celkového počtu mikroorganismů i dalších sledovaných mikroorganismů v mléce získaném AMS, rozdíly oproti CMS byly statisticky významné či vysoce významné (P=0,01, P=0,05).
  • Cílem práce bylo stanovení a posouzení mikrobiologické kvality syrového kravského mléka získaného robotizovaným dojením (AMS). V průměru byl celkový počet mikroorganismů 2,3.10 4 KTJ.ml-1, počet psychrotrofních mikroorganismů 6,3.10 3 KTJ.ml-1, počty koliformních bakterií 2,4.10 1 KTJ.ml-1, E. coli 3,2.10 1 KTJ.ml-1, enterokoků 8,5.10 1 KTJ.ml-1, S. aureus 1,1.10 1 KTJ.ml-1. K porovnání zjištěných hodnot byly použity výsledky vyšetření mléka získaného na dvou farmách klasickým strojním dojením (CMS) a v některých parametrech výsledky celkového hodnocení mléka v České republice v roce sledování. Pozitivní je zjištění nižšího celkového počtu mikroorganismů i dalších sledovaných mikroorganismů v mléce získaném AMS, rozdíly oproti CMS byly statisticky významné či vysoce významné (P=0,01, P=0,05). (cs)
  • TThe aim was to determine and assess the microbiological quality of raw cow's milk produced robotic milking (AMS). On average, the total number of microorganisms 2,3.10 4 KTJ.ml-1, the number of psychrotrophic microorganisms 6,3.10 3 KTJ.ml-1, the number of coliform bacteria 2,4.10 1 KTJ.ml-1, E. coli 3,2.10 1 KTJ.ml-1 , enterococci 8,5.10 1 KTJ.ml-1, S. aureus 1,1.10 1 KTJ.ml-1. Comparison of the observed values were used in the test results obtained at two dairy farms, conventional machine milking (CMS) and certain parameters of the overall results of the evaluation of milk in the Czech Republic in monitoring. The positive is the finding of a lower total number of microorganisms and other organisms observed in the milk obtained AMS, CMS compared the differences were statistically significant or highly significant (P = 0.01, P = 0.05). (en)
Title
  • Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením
  • Microbiological quality of milk obtained from robotized milking (en)
  • Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením (cs)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením
  • Microbiological quality of milk obtained from robotized milking (en)
  • Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002754!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 271375
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002754
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Microbiology; milking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DDB99C083931]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Michaela
  • Janštová, Bohumíra
  • Vorlová, Lenka
  • Necidová, Lenka
  • Cupáková, Šárka
  • Dlesková, Kateřina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-121-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software