Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Hlavním cílem chemické analýzy komerčních druhů rajčatových kečupů bylo nejen stanovit množství škrobu použitého k přípravě těchto výrobků, ale také údaj, který velmi často výrobci opomíjejí prezentovat, a to je druh použitého škrobu. Z těchto důvodů byla provedena stanovení obsahu škrobu nejprve metodou enzymatického štěpení škrobu. Následovalo stanovení reakční rychlosti štěpení škrobu pomocí katalytické aktivity enzymu α-amylázy. Tento údaj a ještě i další údaje z reakční kinetiky enzymů jsou charakteristické pro určitý druh škrobu a dovolují určit druh použitého škrobu.
- Hlavním cílem chemické analýzy komerčních druhů rajčatových kečupů bylo nejen stanovit množství škrobu použitého k přípravě těchto výrobků, ale také údaj, který velmi často výrobci opomíjejí prezentovat, a to je druh použitého škrobu. Z těchto důvodů byla provedena stanovení obsahu škrobu nejprve metodou enzymatického štěpení škrobu. Následovalo stanovení reakční rychlosti štěpení škrobu pomocí katalytické aktivity enzymu α-amylázy. Tento údaj a ještě i další údaje z reakční kinetiky enzymů jsou charakteristické pro určitý druh škrobu a dovolují určit druh použitého škrobu. (cs)
- The main objective of the chemical analysis of commercial tomato ketchups was not only to determine the content of starch used for the production of particular product but also the data, which is many times missed out by the producers, namely the kind of used starch. Because of these reasons, determinations of starch content were made firstly with the enzymatic starch fissure method. Determination of starch fissure reaction rapidity with the help of catalytic activity of enzyme α-amylase has followed. This data and also some other data from enzyme reaction kinetics are specific for particular starch kind and enable the determination of the used starch kind. (en)
|
Title
| - STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU
- STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU (cs)
- The determination of starch by the method of enzymatic fission of amylose and amylopectin in commercial kinds of tomato kechup on the local market (en)
|
skos:prefLabel
| - STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU
- STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU (cs)
- The determination of starch by the method of enzymatic fission of amylose and amylopectin in commercial kinds of tomato kechup on the local market (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002367!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002367
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ketchup; tomato ketchup; catsup; tomato sauce; starch (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Tauferová, Alexandra
- Tremlová, Bohuslava
- Straka, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |