About: STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavním cílem chemické analýzy komerčních druhů rajčatových kečupů bylo nejen stanovit množství škrobu použitého k přípravě těchto výrobků, ale také údaj, který velmi často výrobci opomíjejí prezentovat, a to je druh použitého škrobu. Z těchto důvodů byla provedena stanovení obsahu škrobu nejprve metodou enzymatického štěpení škrobu. Následovalo stanovení reakční rychlosti štěpení škrobu pomocí katalytické aktivity enzymu α-amylázy. Tento údaj a ještě i další údaje z reakční kinetiky enzymů jsou charakteristické pro určitý druh škrobu a dovolují určit druh použitého škrobu.
  • Hlavním cílem chemické analýzy komerčních druhů rajčatových kečupů bylo nejen stanovit množství škrobu použitého k přípravě těchto výrobků, ale také údaj, který velmi často výrobci opomíjejí prezentovat, a to je druh použitého škrobu. Z těchto důvodů byla provedena stanovení obsahu škrobu nejprve metodou enzymatického štěpení škrobu. Následovalo stanovení reakční rychlosti štěpení škrobu pomocí katalytické aktivity enzymu α-amylázy. Tento údaj a ještě i další údaje z reakční kinetiky enzymů jsou charakteristické pro určitý druh škrobu a dovolují určit druh použitého škrobu. (cs)
  • The main objective of the chemical analysis of commercial tomato ketchups was not only to determine the content of starch used for the production of particular product but also the data, which is many times missed out by the producers, namely the kind of used starch. Because of these reasons, determinations of starch content were made firstly with the enzymatic starch fissure method. Determination of starch fissure reaction rapidity with the help of catalytic activity of enzyme α-amylase has followed. This data and also some other data from enzyme reaction kinetics are specific for particular starch kind and enable the determination of the used starch kind. (en)
Title
  • STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU
  • STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU (cs)
  • The determination of starch by the method of enzymatic fission of amylose and amylopectin in commercial kinds of tomato kechup on the local market (en)
skos:prefLabel
  • STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU
  • STANOVENÍ ŠKROBU METODOU ENZYMATICKÉHO ŠTĚPENÍ V KOMERČNÍCH DRUZÍCH RAJČATOVÝCH KEČUPŮ NA TUZEMSKÉM TRHU (cs)
  • The determination of starch by the method of enzymatic fission of amylose and amylopectin in commercial kinds of tomato kechup on the local market (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002367!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 343508
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002367
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ketchup; tomato ketchup; catsup; tomato sauce; starch (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5EFEE5A1BD9A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tauferová, Alexandra
  • Tremlová, Bohuslava
  • Straka, Ivan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software