Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons in salamis with plant additives were evaluated. The additives were two kinds of wheat-protein and three kinds of soya-protein. After the Soxhlet-type extraction and GPC clean up, the HPLC determination with FLD has been used. Average concentrations of individual PAHs in salamis with additives ranged from 0,003 μg.kg-1 to 15,766 μg.kg-1, in salamis without additives 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Average concentrations of individual PAHs in additives were under LOQ mostly, maximal value was 0,05 μg.kg-1 for benzo-a-anthracen in soya-protein. (en)
- Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocí HPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 μg.kg-1 až 15,766 μg.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05μg.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen.
- Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocí HPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 μg.kg-1 až 15,766 μg.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05μg.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen. (cs)
|
Title
| - Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
- Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků (cs)
- Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
- Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků (cs)
- Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002358!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002358
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - PAHs; HPLC; salami; plant additives (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník IV. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Pospiech, Matej
- Saláková, Alena
- Vorlová, Lenka
- Batelková, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |