About: Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mouka a čistá pšeničná bílkovina (lepek) jsou tradiční přísadou používanou při výrobě masných výrobků, zlepšují totiž technologické i ekonomické parametry hotového výrobku. Lepek však byl také identifikován jako alergen, zodpovědný za výskyt klinických příznaků onemocnění nesnášenlivosti lepku. Výrobci mají povinnost uvést použití pšeničné bílkoviny na obalu výrobku. V dnešní době, kdy se neustále zvyšuje množství osob trpících potravinovou alergií, je potřeba %22bezpečných%22 potravin stále vyšší. S touto potřebou roste také nutnost citlivých a spolehlivých metod detekce alergenů.
  • Mouka a čistá pšeničná bílkovina (lepek) jsou tradiční přísadou používanou při výrobě masných výrobků, zlepšují totiž technologické i ekonomické parametry hotového výrobku. Lepek však byl také identifikován jako alergen, zodpovědný za výskyt klinických příznaků onemocnění nesnášenlivosti lepku. Výrobci mají povinnost uvést použití pšeničné bílkoviny na obalu výrobku. V dnešní době, kdy se neustále zvyšuje množství osob trpících potravinovou alergií, je potřeba %22bezpečných%22 potravin stále vyšší. S touto potřebou roste také nutnost citlivých a spolehlivých metod detekce alergenů. (cs)
  • Flour and wheat protein (gluten) are used by productin of meat products as a traditional ingredient, whitch improve the technological and economic parameters of the finished product. However, gluten was also identified as an allergen, whitch is responsible for the occurrence of clinical symptoms of gluten intolerance. Manufacturers are required to indicate that wheat proteins was used on the packaging. Nowadays, when the constantly increasing number of people suffering from food allergies, the need for %22safe%22 food is stil increase. Du to increasing need for sensitive and reliable methods for detection of allergens. (en)
Title
  • Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
  • Qualitative determination of wheat protein in meat products (en)
  • Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
  • Qualitative determination of wheat protein in meat products (en)
  • Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002343!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322943
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002343
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat protein; immunohistochemical method; meat products; detection of foodstuff (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C8D73D61B174]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 20
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Reichová, Aneta
  • Steinhauser, Ladislav
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
  • Gallas, Leo
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software