About: Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Investigation of the presence of gluten in foodstuffs is important due to the increasing number of patients suffering from gluten intolerance. With regard to the need for the control of the compliance with the ational legislation by means of sensitive and reliable methods this work deals with optimization of one possible means of gluten demonstration in food. The aim of this work was to optimize the qualitative immunohistochemical examination for the presence of wheat protein in meat products in order to be able to test minimum number of cuts to determine the presence or absence of wheat protein with a probability higher than 95 %. (en)
  • Vyšetřování potravin na přítomnost lepku má vzhledem k narůstajícímu množství pacientů trpících nesnášenlivostí lepku své opodstatnění. Vzhledem k potřebě kontroly dodržování národní legislativy pomocí citlivých a spolehlivých metod se tato práce věnuje optimalizaci jednoho z možných způsobů průkazu glutenu v potravinách. Cílem této práce bylo optimalizovat kvalitativní imunohistochemické vyšetření na přítomnost pšeničné bílkoviny v masných výrobcích tak, aby bylo možné při vyšetření minimálního počtu řezů stanovit přítomnost, případně nepřítomnost pšeničné bílkoviny s pravděpodobností větší než 95 %.
  • Vyšetřování potravin na přítomnost lepku má vzhledem k narůstajícímu množství pacientů trpících nesnášenlivostí lepku své opodstatnění. Vzhledem k potřebě kontroly dodržování národní legislativy pomocí citlivých a spolehlivých metod se tato práce věnuje optimalizaci jednoho z možných způsobů průkazu glutenu v potravinách. Cílem této práce bylo optimalizovat kvalitativní imunohistochemické vyšetření na přítomnost pšeničné bílkoviny v masných výrobcích tak, aby bylo možné při vyšetření minimálního počtu řezů stanovit přítomnost, případně nepřítomnost pšeničné bílkoviny s pravděpodobností větší než 95 %. (cs)
Title
  • Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
  • Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
  • Qualitative immunohistochemical determination of wheat protein in meat products (en)
skos:prefLabel
  • Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
  • Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
  • Qualitative immunohistochemical determination of wheat protein in meat products (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002332!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322941
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002332
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • foodstuff alergen; gluten; plant protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0BA464D2B254]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Steinhauser, Ladislav
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-081-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software