About: POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Wheat protein (gluten) is a commonly used raw material in meat and vegetarian foodstuffs production. However, in sensitive individuals it can cause some objectionable response of the organism. For this reason, it is legislatively required to mention gluten in the product package, if used. For the purposes of legislative control and also for the protection of coeliatic people, the existence of sensitive methods that are able to prove gluten presence or absence in the product is needed. The aim of this work was to compare ELISA reference method, Neogen ALERT Gliadin Screening Test and immunohistochemical method. These methods were used for the examination of model meat products with vital and devital wheat protein addition. (en)
  • Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální.
  • Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální. (cs)
Title
  • POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ
  • Comparing of imunohistochemistry and imunochemistry methods for the examination of model meat products (en)
  • POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ (cs)
skos:prefLabel
  • POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ
  • Comparing of imunohistochemistry and imunochemistry methods for the examination of model meat products (en)
  • POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002329!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 334329
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002329
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microscopy; ELISA; foodstuffs; wheat protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A467CF33B6CD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Renčová, Eva
  • Steinhauser, Ladislav
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0193-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software