About: Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V předkládané práci jsme sledovali zastoupení BA v čerstvých kozích sýrech během skladování při teplotě 5 °C a to v 0. a 7. týdnu skladování. U vzorků čerstvých kozích sýrů byly hlavními stanovenými aminy HIS (19,11 mg.kg-1), TYR (7,6 mg.kg-1). Výsledkem naší studie vybraných parametrů byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kozími sýry čerstvými a kozími sýry po 7. týdnu skladování (P < 0,01).
  • V předkládané práci jsme sledovali zastoupení BA v čerstvých kozích sýrech během skladování při teplotě 5 °C a to v 0. a 7. týdnu skladování. U vzorků čerstvých kozích sýrů byly hlavními stanovenými aminy HIS (19,11 mg.kg-1), TYR (7,6 mg.kg-1). Výsledkem naší studie vybraných parametrů byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kozími sýry čerstvými a kozími sýry po 7. týdnu skladování (P < 0,01). (cs)
  • The aim of this study was to determine concentration of BA in goat cheeses. Samples were stored at 5 °C within 7 weeks. The principal amines were HIS (19.11 mg.kg-1) and TYR (7.68 mg.kg-1). Effect of storage time on the content of BA was determined significantly higher in cheeses after 7 weeks storage compared to BA in fresh cheeses (P < 0.01). (en)
Title
  • Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.
  • Effect of selected factors on the content of biogenic amines and polyamines in fresh goat cheese (en)
  • Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech. (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.
  • Effect of selected factors on the content of biogenic amines and polyamines in fresh goat cheese (en)
  • Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech. (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002323!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349675
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002323
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Biogenic amines; goat cheeses; physico-chemical parameters; Czech farm (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [403BE64699FB]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Dračková, Michaela
  • Janštová, Bohumíra
  • Vorlová, Lenka
  • Standarová, Eva
  • Přidalová, Hana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software