About: Textura a barva bažantí zvěřiny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evaluate texture (Warner-Bratzler test) and colour (system CIELAB) of breast male and female wild pheasants. The male and female pheasants were divided into two groups. The first group was stored in cold store between 0 and 2°C, the second group was stored in the outside temperature. Texture and colour analyses were carried out on days 0, 7, 14, 21, 28. At the beginning of the experiment female pheasant were more tender than male pheasant, at the end of experiment meat from pheasant stored in cold store were more tender. We did not determined significant differences in colour parameters (L*, a*, b*) between group stored in cold store and stored in outside temperature. (en)
  • Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě.
  • Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě. (cs)
Title
  • Textura a barva bažantí zvěřiny
  • Textura a barva bažantí zvěřiny (cs)
  • Texture and colour of wild pheasant meat (en)
skos:prefLabel
  • Textura a barva bažantí zvěřiny
  • Textura a barva bažantí zvěřiny (cs)
  • Texture and colour of wild pheasant meat (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002206!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 346115
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002206
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pheasant meat; colour; texture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7AEC2CEFAE8C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Saláková, Alena
  • Gallas, Leo
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-081-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software