About: Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pure wheat protein (gluten), wheat flour, soya bean flour, concentrate and isolate are due to the technological and economical reasons traditionally added to meat products. Vegetable proteins can be used for food adulteration and cause allergy to sensitive individuals. Therefore it is important to develop methods for vegetable protein determination in foodstuffs. This immunohistochemistry method used by us puts together histologic and high-sensitive immunology methods. We have compared the results of model samples achieved by synoptic and aimed microscopic dying with the results achieved by imunohistochemical processing of samples. According to the results, imunohistochemical method seems to be suitable for determination wheat and soya proteins, whereas wheat flour standard dying methods are more suitable. (en)
  • Do masných výrobků je tradičně z technologických a ekonomických důvodů přidávána čistá pšeničná bílkovina (lepek) či pšeničná mouka, ale také sojová mouka, sojový izolát i koncentrát. Rostlinné bílkoviny mohou být používány k falšování potravin a u přecitlivělých jedinců mohou navíc vyvolávat alergie. Proto je nutný rozvoj metod stanovujících rostlinné bílkoviny ve výrobcích. Mezi používané metody patří imunohistochemické metody, které využívají výhod méně používaných histochemických metod a zároveň vysokou citlivost imunologických metod. Na modelových vzorcích jsem porovnávali výsledky získané přehledným a cíleným mikroskopickým barvením s výsledky získanými imunohostochemickým zpracováním vzorků. Dle výsledků se imunohistochemická metoda zdá vhodná pro stanovení pšeničné i sojové bílkoviny, zatímco u pšeničné mouky je naopak výhodnější použití standartních barvících metod.
  • Do masných výrobků je tradičně z technologických a ekonomických důvodů přidávána čistá pšeničná bílkovina (lepek) či pšeničná mouka, ale také sojová mouka, sojový izolát i koncentrát. Rostlinné bílkoviny mohou být používány k falšování potravin a u přecitlivělých jedinců mohou navíc vyvolávat alergie. Proto je nutný rozvoj metod stanovujících rostlinné bílkoviny ve výrobcích. Mezi používané metody patří imunohistochemické metody, které využívají výhod méně používaných histochemických metod a zároveň vysokou citlivost imunologických metod. Na modelových vzorcích jsem porovnávali výsledky získané přehledným a cíleným mikroskopickým barvením s výsledky získanými imunohostochemickým zpracováním vzorků. Dle výsledků se imunohistochemická metoda zdá vhodná pro stanovení pšeničné i sojové bílkoviny, zatímco u pšeničné mouky je naopak výhodnější použití standartních barvících metod. (cs)
Title
  • Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích
  • Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích (cs)
  • Immunohistochemical determination of vegetable proteins in meat products (en)
skos:prefLabel
  • Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích
  • Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích (cs)
  • Immunohistochemical determination of vegetable proteins in meat products (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/08:00001971!RIV09-MZE-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B53004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 371746
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/08:00001971
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • immunohistochemistry; soya protein; wheat protein; food allergy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5E6BE114FC0B]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník příspěvků konference Proteiny 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Lukášková, Z.
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7318-706-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software