About: Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace biogenních aminů v mléčných výrobcích dostupných a konzumovaných obchodní síti v ČR. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Koncentrace sledovaných BA se pohybovaly v rozmezí jednotek až několika set mg.kg-1, nejvíce zastoupeny byly a nejvyšších koncentrací dosahovaly tyramin, putrescin a kadaverin, následovány histaminem.
  • Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace biogenních aminů v mléčných výrobcích dostupných a konzumovaných obchodní síti v ČR. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Koncentrace sledovaných BA se pohybovaly v rozmezí jednotek až několika set mg.kg-1, nejvíce zastoupeny byly a nejvyšších koncentrací dosahovaly tyramin, putrescin a kadaverin, následovány histaminem. (cs)
  • The aim of this work was to evaluate the profiles and content of biogenic amines (BA) in dairy products of Czech market. BA content was established after extraction from cheese as dansylchloride derivates using RP-HPLC metod with fluorometric detection. Tyramine and putrescine were detected as the principal BA, followed by cadaverine and histamine. (en)
Title
  • Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů
  • Safety and duality of dairy products from the point of view of content of biogenic amines (en)
  • Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů (cs)
skos:prefLabel
  • Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů
  • Safety and duality of dairy products from the point of view of content of biogenic amines (en)
  • Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/08:00001741!RIV09-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 357872
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/08:00001741
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Biogenic amines; dairy products; Czech market (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3CE410A13882]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Vorlová, Lenka
  • Standarová, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-049-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software