About: Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The experiment was conducted to study the effect of different selenium source on meat (musculus longissimus dorsi) quality of goats. Colour was measured by spectrophotometer Minolta CM - 2600d in system CIELAB and pH was measured by a pH meter with a needle tip pH electrode. The values of pH and colour parameters (L*, a*, b*) were measured 24 h and 48 h post-mortem. Se source did not influence pH value measured 24 h post-mortem, pH value 48 h post-mortem showed an increased trend in SeO treated group. The group fed with organic Se had darker, less red and less yellow colour than other groups. (en)
  • Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu.
  • Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu. (cs)
Title
  • Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
  • Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa (cs)
  • The influence of selenium on colour and pH of goat meat (en)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
  • Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa (cs)
  • The influence of selenium on colour and pH of goat meat (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/08:00001626!RIV09-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403260
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/08:00001626
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat meat; Se; L*; a*; b* (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [840824FD873F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXIX.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Pechová, Alena
  • Saláková, Alena
  • Mišurová, Lubica
  • Pavlata, Leoš
  • Ševčíková, Lucia
  • Steinhauserová, Iva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7148-059-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software