About: Dôkaz sójovej bielkoviny v modelových vzorkách pomocou imunohistochemických metód     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cieľom tejto štúdie bolo vytvoriť imunohistochemický postup vhodný na stanovenie sóje v potravinách, jeho overenie na modelových vzorkách a porovnanie citlivosti protilátok vlastnej proveniencie s protilátkami komerčnými. Imunohistochemické stanovenie bolo urobené na rade modelových vzorkách s rôznou koncentráciou sójovej bielkoviny od 0,5% do 10% a na modelových vzorkách vytvorených s rôznych komerčných sójových doplnkov používaných v potravinách ? sójový izolát od niekoľko výrobcov, sójová múka odtučnená a texturovaný sójový proteín. Prítomnosť sójovej bielkoviny imunohistochemickou metódou sa v obidvoch radách modelových vzoriek preukázala u všetkých nami zvolených koncetráciach a tiež s použitím obidvoch zdrojov protilátok.
  • Cílem této studie bylo vytvořit imunohistochemický postup vhodný ke stanovení sóji v potravinách, jeho ověření na modelových vzorcích a porovnání citlivosti protilátek vlastní provenience s protilátkami komerčními. Imunohistochemické stanovení bylo udělané na řadě modelových vzorků s různou koncentrací sójové bílkoviny od 0,5% do 10% a na modelových vzorcích vytvořených s různých komerčních sójových doplňků používaných v potravinách - sójový izolát od několika výrobců, sójová mouka odtučněná a texturovaný sójový protein. Přítomnost sójové bílkoviny imunohistochemickou metodou se v obou dvou řadách modelových vzorků prokázala u všech námi zvolených koncentrací a taky s použitím obou dvou zdrojů protilátek. (cs)
  • The aim of this study was to create immunohistochemical method acceptable for soy assesment at foodstuffs, its examination on model samples, and comparison of anti-matters sensitivity of natural origin with commercial anti-matters. The immunohistochemical assesment was practiced on model samples with various concentrations of soy protein from 0,5% to 10%, and on model samples created from various commercial soy supplements used at foodstuffs - soy isolate from several producers, fat-extracted soy flour, and textural soy protein. There the soy protein presence was proved by immunohistochemical method at both lines of model samples at every concentration elected us and by usage of both sources of anti-matters too. (en)
Title
  • Dôkaz sójovej bielkoviny v modelových vzorkách pomocou imunohistochemických metód
  • Důkaz sójové bílkoviny v modelových vzorkách pomocí imunohistochemických metod (cs)
  • Identification of soy protein in exemplar samples by immunohistochemical method (en)
skos:prefLabel
  • Dôkaz sójovej bielkoviny v modelových vzorkách pomocou imunohistochemických metód
  • Důkaz sójové bílkoviny v modelových vzorkách pomocí imunohistochemických metod (cs)
  • Identification of soy protein in exemplar samples by immunohistochemical method (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001396!RIV08-MZE-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 167-171
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B53004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 417864
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001396
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • immunohistochemistry; ELISA; soy; determination (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D7AC35D34364]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník Bezpečnosť a kvalita potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Dostálová, H.
  • Renčová, E.
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8069-860-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software