Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The objective of this study was to determine the total content of the arsenic in the fish muscle by the method of HG-AAS. The samples were decomposed in the microwave oven by HNO3 and H2O2. For pre-reduction of arsenic from the higher valence level to the lower one, the KI in the ascorbic acid was used. The total content of arsenic was in compliance with the valid legislation in the Czech Republic. In order to determine the species of arsenic, the methodology HPLC-HG-AFS was used, which was the subject of the optimalisation as well. The best chromatography separation was achieved at pH of the buffer 6,1 and utilisation of the oxidation reagent with concentration of 1% K2S2O8 in 1% NaOH. (en)
- Předmětem této studie bylo určení celkového obsahu arsenu ve svalovině ryb metodou HG-AAS. Vzorky byly mikrovlnně rozloženy pomocí HNO3 a H2O2. Pro předredukci arsenu z vyššího valenčního stupně na nižší byl použit roztok KI v kyselině askorbové. Celkový obsah arsenu odpovídal platné legislativě České republiky. Pro určení specií arsenu byla použita metodika HPLC-HG-AFS, kterou bylo nutno optimalizovat. Nejlepšího chromatografického rozdělení bylo dosaženo při pH pufru 6,1 a za použití oxidačního činidla v koncentraci 1% K2S2O8 v 1% NaOH.
- Předmětem této studie bylo určení celkového obsahu arsenu ve svalovině ryb metodou HG-AAS. Vzorky byly mikrovlnně rozloženy pomocí HNO3 a H2O2. Pro předredukci arsenu z vyššího valenčního stupně na nižší byl použit roztok KI v kyselině askorbové. Celkový obsah arsenu odpovídal platné legislativě České republiky. Pro určení specií arsenu byla použita metodika HPLC-HG-AFS, kterou bylo nutno optimalizovat. Nejlepšího chromatografického rozdělení bylo dosaženo při pH pufru 6,1 a za použití oxidačního činidla v koncentraci 1% K2S2O8 v 1% NaOH. (cs)
|
Title
| - Stanovení arsenu ve svalovině ryb metodou atomové absorpční spektrometrie s generováním těkavých hydridů
- Stanovení arsenu ve svalovině ryb metodou atomové absorpční spektrometrie s generováním těkavých hydridů (cs)
- Determination of the arsenic in the fish muscle by atomic absorption spectrometry method by generating volatile hydrides (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení arsenu ve svalovině ryb metodou atomové absorpční spektrometrie s generováním těkavých hydridů
- Stanovení arsenu ve svalovině ryb metodou atomové absorpční spektrometrie s generováním těkavých hydridů (cs)
- Determination of the arsenic in the fish muscle by atomic absorption spectrometry method by generating volatile hydrides (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/07:00001381!RIV08-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/07:00001381
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - arsenic; microwave digestion; hydride generation-atomic fluorescence spectrometry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Fišera, Miroslav
- Vitoulová, Eva
- Macharáčková, Blanka
- Čelechovská, Olga
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |