About: Výskyt enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo sledování frekvence výskytu a druhového zastoupení enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě. Celkem bylo vyšetřeno 240 vzorků ovoce a zeleniny odebraných v tržní síti a v domácnostech České republiky. Pozitivní nález enterokoků byl zaznamenán u zeleniny (69,51 %) i ovoce (37,50 %). Rozdílu četnosti nálezu enterokoků mezi oběma sledovanými skupinami byl statisticky vysoce významný (na hladině významnosti P < 0,01). Metodou PCR bylo identifikováno celkem 8 druhů enterokoků. Nejčastěji izolovanými druhy v zelenině byly E. casseliflavus (35,26 %), E. faecium (28,95 %) a E. faecalis (11,05 %), v ovoci potom E. casseliflavus (44,45 %) a E. faecium (33,33 %). Rozdíl četnosti E. casseliflavus, E. faecium a E. faecalis mezi zeleninou a ovocem nebyl na hladině významnosti P > 0,05 statisticky významný.
  • Cílem práce bylo sledování frekvence výskytu a druhového zastoupení enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě. Celkem bylo vyšetřeno 240 vzorků ovoce a zeleniny odebraných v tržní síti a v domácnostech České republiky. Pozitivní nález enterokoků byl zaznamenán u zeleniny (69,51 %) i ovoce (37,50 %). Rozdílu četnosti nálezu enterokoků mezi oběma sledovanými skupinami byl statisticky vysoce významný (na hladině významnosti P < 0,01). Metodou PCR bylo identifikováno celkem 8 druhů enterokoků. Nejčastěji izolovanými druhy v zelenině byly E. casseliflavus (35,26 %), E. faecium (28,95 %) a E. faecalis (11,05 %), v ovoci potom E. casseliflavus (44,45 %) a E. faecium (33,33 %). Rozdíl četnosti E. casseliflavus, E. faecium a E. faecalis mezi zeleninou a ovocem nebyl na hladině významnosti P > 0,05 statisticky významný. (cs)
  • 240 ready-to-eat foods (vegetables and fruits) from the retail market and households in the Czech Republic were investigated for the presence and species diversity of enterococci. Enterococci were found in both vegetables (69,51 %) and fruits (37,50 %). Differences of enterococci frequency between both monitored groups were statistically highly significant (on the significant level P < 0,01). 8 different species of enterococci were identified by PCR method. The most frequently isolated ones were E. casseliflavus (35,26 %), E. faecium (28,95 %) and E. faecalis (11,05 %) in vegetables, E. casseliflavus (44,45 %) and E. faecium (33,33 %) in fruits. The frequency of E. casseliflavus, E. faecium and E. faecalis in vegetables and fruits wasn´t statistically highly significant (on the significant level P > 0,05). (en)
Title
  • Výskyt enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě.
  • Occurence of enterococci in ready-to-eat vegetable foodstuffs. (en)
  • Výskyt enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě. (cs)
skos:prefLabel
  • Výskyt enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě.
  • Occurence of enterococci in ready-to-eat vegetable foodstuffs. (en)
  • Výskyt enterokoků v potravinách rostlinného původu určených k přímé spotřebě. (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001239!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 65-68
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 459674
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001239
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • enterococci; vegetables; fruits (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9A41563EB192]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Karpíšková, Renata
  • Necidová, Lenka
  • Cupáková, Šárka
  • Dušková, Marta
  • Hrabovská, Andrea
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-024-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software