Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This study is focused on the effects of modified atmosphere on the properties of pheasant breast muscle. The pheasant meats were divided into 2 groups of modified atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75 % N2 and 25 % CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75 % O2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4 °C for four weeks. Analysis was carried out on days 0, 7, 14, 21 and 28. From a statistical perspective, samples packaged in atmosphere B demonstrated a higher amount of malondialdehyde than samples packaged in atmosphere A. We demonstrated correlation between amount of malondialdehyde and colour parameters L*, a*, b*. (en)
- Tato studie je zaměřena na vliv modifikované atmosféry na vlastnosti prsní svaloviny bažanta. Bažantí maso bylo rozděleno do dvou skupin zabalených do různých atmosfér. První skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % N2 a 25 % CO2 (atmosféra A). druhá skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % O2 a 25% CO2 (atmosféra B). balené maso bylo skladováno při teplotě 2 ? 4 °C po dobu čtyř týdnů. Analýzy byly provedeny 0., 7., 14., 21. a 28. den skladování. Ze statistického hlediska, vzorky zabaleny do atmosféry B vykazují vyšší obsah malondialdehydu než vzorky zabalené do atmosféry A. byly zjištěny korelace mezi množstvím malondialdehydu barevných parametrů L*, a* a b*.
- Tato studie je zaměřena na vliv modifikované atmosféry na vlastnosti prsní svaloviny bažanta. Bažantí maso bylo rozděleno do dvou skupin zabalených do různých atmosfér. První skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % N2 a 25 % CO2 (atmosféra A). druhá skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % O2 a 25% CO2 (atmosféra B). balené maso bylo skladováno při teplotě 2 ? 4 °C po dobu čtyř týdnů. Analýzy byly provedeny 0., 7., 14., 21. a 28. den skladování. Ze statistického hlediska, vzorky zabaleny do atmosféry B vykazují vyšší obsah malondialdehydu než vzorky zabalené do atmosféry A. byly zjištěny korelace mezi množstvím malondialdehydu barevných parametrů L*, a* a b*. (cs)
|
Title
| - Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa
- Influence of modified atmosphere on colour stability and lipid oxidation of packed pheasant meat (en)
- Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa
- Influence of modified atmosphere on colour stability and lipid oxidation of packed pheasant meat (en)
- Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/07:00001188!RIV08-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/07:00001188
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Colour; MAP; pheasant; lipid oxidation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Gallas, Leo
- Steinhauserová, Iva
- Nápravníková, Eva
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |