About: Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This study is focused on the effects of modified atmosphere on the properties of pheasant breast muscle. The pheasant meats were divided into 2 groups of modified atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75 % N2 and 25 % CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75 % O2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4 °C for four weeks. Analysis was carried out on days 0, 7, 14, 21 and 28. From a statistical perspective, samples packaged in atmosphere B demonstrated a higher amount of malondialdehyde than samples packaged in atmosphere A. We demonstrated correlation between amount of malondialdehyde and colour parameters L*, a*, b*. (en)
  • Tato studie je zaměřena na vliv modifikované atmosféry na vlastnosti prsní svaloviny bažanta. Bažantí maso bylo rozděleno do dvou skupin zabalených do různých atmosfér. První skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % N2 a 25 % CO2 (atmosféra A). druhá skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % O2 a 25% CO2 (atmosféra B). balené maso bylo skladováno při teplotě 2 ? 4 °C po dobu čtyř týdnů. Analýzy byly provedeny 0., 7., 14., 21. a 28. den skladování. Ze statistického hlediska, vzorky zabaleny do atmosféry B vykazují vyšší obsah malondialdehydu než vzorky zabalené do atmosféry A. byly zjištěny korelace mezi množstvím malondialdehydu barevných parametrů L*, a* a b*.
  • Tato studie je zaměřena na vliv modifikované atmosféry na vlastnosti prsní svaloviny bažanta. Bažantí maso bylo rozděleno do dvou skupin zabalených do různých atmosfér. První skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % N2 a 25 % CO2 (atmosféra A). druhá skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % O2 a 25% CO2 (atmosféra B). balené maso bylo skladováno při teplotě 2 ? 4 °C po dobu čtyř týdnů. Analýzy byly provedeny 0., 7., 14., 21. a 28. den skladování. Ze statistického hlediska, vzorky zabaleny do atmosféry B vykazují vyšší obsah malondialdehydu než vzorky zabalené do atmosféry A. byly zjištěny korelace mezi množstvím malondialdehydu barevných parametrů L*, a* a b*. (cs)
Title
  • Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa
  • Influence of modified atmosphere on colour stability and lipid oxidation of packed pheasant meat (en)
  • Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa
  • Influence of modified atmosphere on colour stability and lipid oxidation of packed pheasant meat (en)
  • Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001188!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 77-80
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458436
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001188
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Colour; MAP; pheasant; lipid oxidation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E55E09A479AB]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Gallas, Leo
  • Steinhauserová, Iva
  • Nápravníková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-024-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software