Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The Fourier Transform Near Infrared Spectroscopy (FT-NIR) and statistical software offer a greater potential for the quantitative analysis of food. It counts among fast and non-destructive methods. The aim of this study was to determine the chemical composition (water content, dry matter content and pH) of breast and thigh muscles of pheasant by FT-NIR spectroscopy. A set of 400 samples pheasant were used to calibrate the instrument by partial least squares (PLS) method. Spectra were measured in the reflectance mode with a compressive cuvette between 10000 and 4000 cm-1, averaging 100 scans. The calibration models were developed and verified by cross validation. This study was supported by Grant 6215712402 of the Ministry of Education, Youth and Sports of the Czech Republic. (en)
- Spektroskopie v blízké infračervené oblasti s Fourierovou transformací (FT-NIR) a statistické softwary zvyšují možnosti pro kvantitativní analýzu potravin. Jedná se o rychlou nedestruktivní metodu. Cílem práce bylo využití FT-NIR, v kombinaci s metodou částečných nejmenších čtverců (PLS), pro stanovení vybraných chemických parametrů (obsah vody, sušina a pH) v prsní a stehenní svalovině u 400 bažantů. Spektra byla naměřena v modu reflektance s kompresní kyvetou ve spektrálním rozsahu 10000 ?4000 cm-1 se 100 scany. Pro sledované parametry byly vytvořeny kalibrační modely, které byly následně ověřeny pomocí cross-validace. Práce vznikla za finanční podpory výzkumného záměru MSM6215712402.
- Spektroskopie v blízké infračervené oblasti s Fourierovou transformací (FT-NIR) a statistické softwary zvyšují možnosti pro kvantitativní analýzu potravin. Jedná se o rychlou nedestruktivní metodu. Cílem práce bylo využití FT-NIR, v kombinaci s metodou částečných nejmenších čtverců (PLS), pro stanovení vybraných chemických parametrů (obsah vody, sušina a pH) v prsní a stehenní svalovině u 400 bažantů. Spektra byla naměřena v modu reflektance s kompresní kyvetou ve spektrálním rozsahu 10000 ?4000 cm-1 se 100 scany. Pro sledované parametry byly vytvořeny kalibrační modely, které byly následně ověřeny pomocí cross-validace. Práce vznikla za finanční podpory výzkumného záměru MSM6215712402. (cs)
|
Title
| - Stanovení chemických parametrů ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR.
- Determination of chemical parameters in pheasant muscle by FT-NIR (en)
- Stanovení chemických parametrů ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení chemických parametrů ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR.
- Determination of chemical parameters in pheasant muscle by FT-NIR (en)
- Stanovení chemických parametrů ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/07:00000924!RIV08-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/07:00000924
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - FT-NIR; pheasant; musile; chemical composition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník Bezpečnosť a kvalita potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Michaela
- Navrátilová, Pavlína
- Saláková, Alena
- Vorlová, Lenka
- Gallas, Leo
- Hadra, Luboš
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |