About: Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The correlations between sensory and instrumental evaluation of colour and texture of pork ham were obtained. a* was negatively correlated with colour, sensory parameter tenderness was negatively correlated with shear force. The important factor relating to hardness is pure muscle content. (en)
  • Byly zjištěny vzájemné korelace mezi senzorickým a instrumentálním hodnocením barvy a textury u vepřových šunek. Hodnota a* negativně korelovala se senzorickým hodnocením barvy (P ≤ 0,01). Senzoricky hodnocená křehkost vzorku negativně korelovala se střižní silou (P ≤ 0,1). Důležitým chemickým faktorem ovlivňujícím tvrdost výrobku je obsah čistých svalových bílkovin.
  • Byly zjištěny vzájemné korelace mezi senzorickým a instrumentálním hodnocením barvy a textury u vepřových šunek. Hodnota a* negativně korelovala se senzorickým hodnocením barvy (P ≤ 0,01). Senzoricky hodnocená křehkost vzorku negativně korelovala se střižní silou (P ≤ 0,1). Důležitým chemickým faktorem ovlivňujícím tvrdost výrobku je obsah čistých svalových bílkovin. (cs)
Title
  • Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek
  • Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek (cs)
  • Application of instrumental methods in the evaluation of colour and texture of pork hams (en)
skos:prefLabel
  • Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek
  • Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek (cs)
  • Application of instrumental methods in the evaluation of colour and texture of pork hams (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/05:00000159!RIV06-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 18-21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 550435
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/05:00000159
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Colour; Texture; pork ham (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [018740BE44B0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Tremlová, Bohuslava
  • Válková, Veronika
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software