About: Bod mrznutí pasterovaného mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The freezing point of milk is an important indicator of milk quality. The freezing point has been newly introduced in the Czech Republic as an index of quality of heat-treated drinking milk, and its limit value is ≤-0.520°C (Decree 203/2003, Decree 638/2004). A total of 145 pasteurized milk samples were examined in a period of one year. In compliance with the Czech State Norm 57 05 38, the freezing point was determined by a thermistor cryoscope. The mean measured value of the freezing point of pasteurized milk was -0.516°C +/- 0.0066. A total of 93 (64.1%) samples of pasteurized milk were found above the maximum limit value. Unsatisfactory findings resulting from the monitoring of the freezing point of pasteurized milk emphasize the need for a reassessment of the current system of milk quality evaluation with respect to this quality index. (en)
  • Bod mrznutí (BM) je významným kvalitativním ukazatelem jakosti mléka. Bod mrznutí je v ČR nově zaveden jako ukazatel jakosti konzumního tepelně ošetřeného mléka se stanovenou limitní hodnotou ≤ -0,520 °C (Vyhláška č. 203/2003 Sb., Vyhláška č.638/2004 Sb.). V období jednoho roku bylo vyšetřeno celkem 145 vzorků mléka pasterovaného mléka. U vzorků mléka bylo v souladu s Českou státní normou 57 05 38 provedeno stanovení bodu mrznutí termistorovým kryoskopem. Průměrná zjištěná hodnota bodu mrznutí pasterovaného mléka byla - 0,516 °C +/- 0,0066. Diskriminačnímu limitu nevyhovělo celkem 93 (64,1 %) vzorků pasterovaného mléka. Nepříznivé výsledky sledování bodu mrznutí pasterovaného mléka ukazují na nutnost přehodnotit dosavadní systém hodnocení jakosti mléka v tomto jakostním znaku.
  • Bod mrznutí (BM) je významným kvalitativním ukazatelem jakosti mléka. Bod mrznutí je v ČR nově zaveden jako ukazatel jakosti konzumního tepelně ošetřeného mléka se stanovenou limitní hodnotou ≤ -0,520 °C (Vyhláška č. 203/2003 Sb., Vyhláška č.638/2004 Sb.). V období jednoho roku bylo vyšetřeno celkem 145 vzorků mléka pasterovaného mléka. U vzorků mléka bylo v souladu s Českou státní normou 57 05 38 provedeno stanovení bodu mrznutí termistorovým kryoskopem. Průměrná zjištěná hodnota bodu mrznutí pasterovaného mléka byla - 0,516 °C +/- 0,0066. Diskriminačnímu limitu nevyhovělo celkem 93 (64,1 %) vzorků pasterovaného mléka. Nepříznivé výsledky sledování bodu mrznutí pasterovaného mléka ukazují na nutnost přehodnotit dosavadní systém hodnocení jakosti mléka v tomto jakostním znaku. (cs)
Title
  • Bod mrznutí pasterovaného mléka
  • Bod mrznutí pasterovaného mléka (cs)
  • Freezing point of pasteurized milk (en)
skos:prefLabel
  • Bod mrznutí pasterovaného mléka
  • Bod mrznutí pasterovaného mléka (cs)
  • Freezing point of pasteurized milk (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/05:00000119!RIV06-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 195-200
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 514063
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/05:00000119
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow milk; pasteurized milk; physicochemical properties; milk quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F0ED591A4A14]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra, SR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra, SR
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník I. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita surovín a potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janštová, Bohumíra
  • Navrátilová, Pavlína
  • Vorlová, Lenka
  • Glossová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-614-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software