Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The freezing point of milk is an important indicator of milk quality. The freezing point has been newly introduced in the Czech Republic as an index of quality of heat-treated drinking milk, and its limit value is ≤-0.520°C (Decree 203/2003, Decree 638/2004). A total of 145 pasteurized milk samples were examined in a period of one year. In compliance with the Czech State Norm 57 05 38, the freezing point was determined by a thermistor cryoscope. The mean measured value of the freezing point of pasteurized milk was -0.516°C +/- 0.0066. A total of 93 (64.1%) samples of pasteurized milk were found above the maximum limit value. Unsatisfactory findings resulting from the monitoring of the freezing point of pasteurized milk emphasize the need for a reassessment of the current system of milk quality evaluation with respect to this quality index. (en)
- Bod mrznutí (BM) je významným kvalitativním ukazatelem jakosti mléka. Bod mrznutí je v ČR nově zaveden jako ukazatel jakosti konzumního tepelně ošetřeného mléka se stanovenou limitní hodnotou ≤ -0,520 °C (Vyhláška č. 203/2003 Sb., Vyhláška č.638/2004 Sb.). V období jednoho roku bylo vyšetřeno celkem 145 vzorků mléka pasterovaného mléka. U vzorků mléka bylo v souladu s Českou státní normou 57 05 38 provedeno stanovení bodu mrznutí termistorovým kryoskopem. Průměrná zjištěná hodnota bodu mrznutí pasterovaného mléka byla - 0,516 °C +/- 0,0066. Diskriminačnímu limitu nevyhovělo celkem 93 (64,1 %) vzorků pasterovaného mléka. Nepříznivé výsledky sledování bodu mrznutí pasterovaného mléka ukazují na nutnost přehodnotit dosavadní systém hodnocení jakosti mléka v tomto jakostním znaku.
- Bod mrznutí (BM) je významným kvalitativním ukazatelem jakosti mléka. Bod mrznutí je v ČR nově zaveden jako ukazatel jakosti konzumního tepelně ošetřeného mléka se stanovenou limitní hodnotou ≤ -0,520 °C (Vyhláška č. 203/2003 Sb., Vyhláška č.638/2004 Sb.). V období jednoho roku bylo vyšetřeno celkem 145 vzorků mléka pasterovaného mléka. U vzorků mléka bylo v souladu s Českou státní normou 57 05 38 provedeno stanovení bodu mrznutí termistorovým kryoskopem. Průměrná zjištěná hodnota bodu mrznutí pasterovaného mléka byla - 0,516 °C +/- 0,0066. Diskriminačnímu limitu nevyhovělo celkem 93 (64,1 %) vzorků pasterovaného mléka. Nepříznivé výsledky sledování bodu mrznutí pasterovaného mléka ukazují na nutnost přehodnotit dosavadní systém hodnocení jakosti mléka v tomto jakostním znaku. (cs)
|
Title
| - Bod mrznutí pasterovaného mléka
- Bod mrznutí pasterovaného mléka (cs)
- Freezing point of pasteurized milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Bod mrznutí pasterovaného mléka
- Bod mrznutí pasterovaného mléka (cs)
- Freezing point of pasteurized milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/05:00000119!RIV06-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/05:00000119
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cow milk; pasteurized milk; physicochemical properties; milk quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník I. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita surovín a potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janštová, Bohumíra
- Navrátilová, Pavlína
- Vorlová, Lenka
- Glossová, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |