Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Stupeň proteolýzy v UHT mléce byl stanoven pomocí spektrofotometrické OPA metody. Bylo vyšetřeno UHT mléko kontaminované sporami Bacillus cereus, Bacillus licheniformis a Bacillus subtilis. Vzorky byly skladovány při 24 °C a 4 °C po dobu 6 dnů - 4 měsíce. Byla zhodnocena mikrobiologická a senzorická kvalita. Intenzita změn závisela na druhu Bacillus a teplotě skladování. Intenzivní změny růstu Bacillus spp., smyslových vlastností a stupně proteolýzy byly pozorovány v mléce skladovaném při 24 °C. Došlo k poklesu obsahu bílkovin z 32,70 g.l-1 na 30,59 - 31,03 g.l-1. V mléce skladovaném při 4 °C nebyly nalezeny žádné signifikantní změny.
- Stupeň proteolýzy v UHT mléce byl stanoven pomocí spektrofotometrické OPA metody. Bylo vyšetřeno UHT mléko kontaminované sporami Bacillus cereus, Bacillus licheniformis a Bacillus subtilis. Vzorky byly skladovány při 24 °C a 4 °C po dobu 6 dnů - 4 měsíce. Byla zhodnocena mikrobiologická a senzorická kvalita. Intenzita změn závisela na druhu Bacillus a teplotě skladování. Intenzivní změny růstu Bacillus spp., smyslových vlastností a stupně proteolýzy byly pozorovány v mléce skladovaném při 24 °C. Došlo k poklesu obsahu bílkovin z 32,70 g.l-1 na 30,59 - 31,03 g.l-1. V mléce skladovaném při 4 °C nebyly nalezeny žádné signifikantní změny. (cs)
- The degree of proteolysis in UHT milk was determined by using a spectrophotometric OPA assay. It was investigate UHT milk contaminated by spores of Bacillus cereus, Bacillus licheniformis and Bacillus subtilis. The samples were stored at 24 °C and 4 °C for 6 days - 4 months. It were evaluated microbial and sensoric quality. The intensity of changes was dependent on the species of Bacillus used as well as the temperature of storage. The intensive changes of Bacillus spp. grow, sensory defects and degree of proteolysis were observed in milk stored at 24 °C. A decrease in protein contents was from 32,70 g.l-1 to 30,59 - 31,03 g.l-1. No significant changes were found in milk stored at 4 °C. (en)
|
Title
| - Stanovení proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléce OPA metodou.
- Stanovení proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléce OPA metodou. (cs)
- The OPA Method for Determination of Bacillus spp. Proteolytic Activity in Milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléce OPA metodou.
- Stanovení proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléce OPA metodou. (cs)
- The OPA Method for Determination of Bacillus spp. Proteolytic Activity in Milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/04:00000174!RIV/2005/MSM/162705/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/04:00000174
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuálne problémy riešené v agrokomplexe. X. Mezinárodní vedecký seminár pracovníků. Sborník vedeckých prác
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Michaela
- Vorlová, L.
- Lukášová, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |